Flash, Prep

Flash cartridge  Prep töltet  Preparatív HPLC

TELOS

Az 1997-ben alapított Kinesis népszerű gyártókkal alakított ki  partneri kapcsolatot, s a saját márkájú termékekkel együtt átfogó kínálatot nyújt a GC és HPLC piacán. (Gyógyszer, klinikai, kutató, ipari, és környezetvédelmi területen).

TELOS Flash

Kromatográfiás oszlopok

Minden TELOS Flash kromatográfiás oszlop hardverét és töltet minőségét gondosan ellenőrzik, mivel a megfelelő elválasztáshoz kulcsfontosságú a megbízható kolonna alkalmazása. Garantáljuk, hogy a Telos Flash kolonnák  biztonságosan és problémamentesen  használhatóak.

Állófázisok

A TELOS Flash kolonnákat szilika, NH2 és C18 töltetekkel töltik. A töltetek névleges szemcsenérete 50µm és flash kromatográfiához optimalizált szemcseméret eloszlással rendelkeznek.

A szilika kolonnák nedvességtartalmát szigorúan ellenőrzik, így biztosítják a kolonnáról kolonnára és sarzsról sarzsra való kromatográfiás  állandóságot.

Az NH2 kötött aminopropil funkciós csoport kiváló alternatívát nyújt a hagyományos szilika töltethez. Primer, szekunder és tercier aminokat bázikus módosító nélküli oldószer rendszerben választhatunk el.

A TELOS Flash C18 fordított fázisú, nem olyan általános a flash kromatográfiában, mint a normál fázis, de alkalmas választás olyan reakcióelegyek esetében, ahol a vegyületek jobban oldódnak metanol- vagy acetonitril/víz oldószer rendszerben. Gyakran használják szintetikus peptidek szintézise után. A standard TELOS Flash C18 nem endcapped, pórusmérete 60 Å, széntartalma 18%.

TELOS Flash kolonna méretek

A TELOS Flash és Flash-LL kolonnák 4, 12*, 20*, 40*, 80*, 120* és 330g töltet mennyiséggel kaphatóak. A kolonnákat speciálisan Flash kromatográfiára tervezték, a töltetágy hossz – kolonna átmérő arányt optimalizálták a maximális minta felvitel és a kiváló kromatográfiás hatékonyság érdekében.

*TELOS Flash-LL választék

Két kolonna formátum

TELOS Flash és TELOS Flash-LL. Mindkettő polipropilénből készült, és nyomásállósága megfelel a flash kromatográfiás igényeknek. A fritek  polietilénből készültek.

TELOS Flash

TELOS Flash Luer inlet és Luer outlet (sokféle Flash kromatográfiás rendszerrel kompatibilis, többek közt az ISCO Combiflash rendszerrel)

TELOS Flash-LL

TELOS Flash-LL újabban került a választékba. Luer Lock inlet és Luer Lock outlet (többféle Flash kromatográfiás rendszerrel kompatibilis, többek közt a Biotage Isolera rendszerrel)

TELOS Flash

Kromatográfiás oszlopok SPE formátum

Kolonna méretek

A TELOS Flash kolonnák (SPE formátum) méretválasztéka: 5g/25ml, 10g/70ml, 20g/70ml, 50g/150ml és 70g/150ml.

Kompatibilitás – Flash Kromatográfia

A kolonnáknak luer kimenetük van, lehetővé téve kolonna dugattyús rendszerekben való használatát (mint a FlashMaster™ II a Biotage-tól) Gravitációs áramlással is használható.

Kompatibilitás – Szilika Work-up

A TELOS Flash kolonnák (SPE formátum) alkalmasak a vákum processzorral való használatra. A kolonnák polipropilénből készülnek, a frit anyaga polietilén.

TELOS Dry Loading

Oszlopok és kiegészítők

A TELOS Dry Loading oszlopok, szorbensek, és az univerzális kolonna tartók komplett megoldást kínálnak a száraz mintafelvitelre a flash kromatográfiában.
A különböző méretű dry loading kolonnákkal, amit közvetlenül a flash kolonnához csatlakoztatunk, a feladatok nagy részét meg lehet oldani. A TELOS bulk szilikával, vagy a TELOS NM-mel a reakcióelegyek könnyen és gyorsan felvihetőek a Flash kromatográfiás rendszerbe.

Formátum, méretek

A két formátumban és mindkettő esetén négyféle méretben kapható TELOS Dry Loading kolonnák lehetővé teszik a mintafelvitelt minden általánosan használt flash kromatográfiás rendszerben.
A TELOS Flash Dry Loading kolonnák 4, 12, 20 és 40g méretűek (szilika tölteten alapuló névleges súly). A kolonnákban benne van az alsó frit, a felhasználónak csak bele kell tenni a hordozóra felvitt reakcióelegyet, behelyezni a felső fritet, és felcsavarni a kolonna tetejét.

Kompatibilitás

A TELOS Flash Dry Loading oszlopok kompatibilisek az ISCO Combiflash és a Reveleris rendszerekkel.

A TELOS Flash-LL Dry Loading kolonnákat a Biotage SP és Isolera rendszereihez használják. A TELOS Univerzális kolonna tartó segítségével a Dry Loading kolonnák közvetlenül a Flash kolonnához kapcsolódnak Luer csatlakozással.

TELOS NM – Diatomaföld

A TELOS NM egy inert hordozó, ugyanúgy használható, mint a szilika alapú anyagok, előnye, hogy nincs kémiai kölcsönhatás, ezért nem okoz csúcsszélesedést. A kolonnán áthaladó oldószer azonnal leoldja a mintát, és koncentrálja a komponenseket a kolonna végén. Ez jobb elválasztást ad, és növeli a flash kromatográfiás kolonna kapacitását.

TELOS 

Univerzális flash oszlop tartó

Holder lehetőségek

A TELOS univerzális flash kolonna tartó önálló rendszerként, vagy a Biotage Isolera kiegészítőjeként is használható. Az önálló rendszernek van egy erős 24 x 22cm alapja, amit a kromatográfiás rendszer mellé vagy a tetejére lehet helyezni. A holdernek standard oldószer álló csatlakozásai vannak a kolonna bemenetnél és kimenetnél, hogy csatlakozni lehessen a pumpához, detektorhoz, frakciószedőhöz. A Biotage Isolera kolonna holder közvetlenül a flash rendszer oldalához rögzíthető.

Sokoldalú rendszer

A TELOS univerzális flash kolonna tartóba behelyezhető a TELOS Dry Loading kolonnák (4g -40g) és a TELOS Flash kolonnák (4g -330g) minden kombinációja. A Flash kolonna kapacitás növelhető, ha 2db 120g-os kolonnát sorba kötünk. Az első kolonnát előtétkolonnaként is lehet használni, különösen, ha a második kolonnát többször szeretnénk használni (hasznos lehetőség, amennyiben fordított fázisú kolonnákat használunk).

Szivárgásmentes csatlakozások

A TELOS kolonna tartón minden folyadék csatlakozás(fitting és kolonna) Luer vagy Luer Lock. Ez az általánosan elfogadott csatlakozás szivárgás mentes, és a TELOS flash kolonnákkal problémamentes tisztítási eljárást eredményez.

TELOS Flash

Kromatográfiás kiegészítők

A kiegészítők széles köre áll rendelkezésre a dry loading, szűrés és a nagy térfogatú minta feldolgozásának elősegítésére. Minden TELOS üres rezervoár és szűrő kolonna kompatibilis a vákum processzorral.

TELOS üres rezervoár

A TELOS üres rezervoár polipropilénből készül, a térfogat tartomány  6mL-től 150mL-ig terjed, standard luer kimenettel.

TELOS Filtration kolonna

A TELOS Filtration kolonnák két 20μm polietilén fritet tartalmaznak a TELOS üres kolonnába illesztve. Ezek megfelelőek egy sor szilárd anyag eltávolítására, mint csapadékot képező vegyületek, hordozóhoz kötött reagensek. Térfogatuk 6 – 150mL-ig terjed, standard luer kimenettel. A fritek kompatibilisek a szerves kémiai laboratóriumban használt oldószerekkel.

TELOS 20μm polietilén fritek

A TELOS 20μm polietilén fritek kompatibilisek az SPE formátumú TELOS Flash kolonnákkal. A frit szoros illesztésű és könnyen beilleszthetők a kolonnába a „dry loading” folyamat során. A TELOS 20μm polietilén friteket használhatjuk üres SPE formátumú kolonnába, hogy szűrő eszközt készítsünk egyedi esetben. A standard TELOS szűrő kolonnák dupla frittel rendelkeznek. A fritek kompatibilisek a szerves kémiai laboratóriumban használt oldószerekkel.

TELOS oszlop lezáró kupakok

A kupakok lehetőséget kínálnak a különböző méretű TELOS SPE formátumú Flash kolonnák kimenetének és bemenetének a lezárására, a használt TELOS Flash kolonnák (SPE formátum) biztonságos elhelyezésére.

TELOS 

TLC lapok

A TLC oldószer rendszerek könnyen és gyorsan átvihetők a TELOS flash kromatográfiás oszlopokat alkalmazó módszerekbe.

Media

TELOS TLC lapokhoz használt szilika és NH2 fázisok megegyeznek a TELOS flash kolonnákéval (TELOS Flash, Flash-LL és SPE formátumú kolonnák), lehetővé téve a TLC oldószer rendszerek gyors átvitelét a flash kromatográfiás módszerekbe. A TELOS TLC lapokat teljesen lezárt csomagolásban szállítják, hogy biztosítsák a megfelelő nedvességtartalmat és a TELOS Flash kolonnákkal való teljes kompatibilitást.

Indikátor lehetőségek

A TELOS TLC lapok fluoreszens indikátorral (GF254), vagy anélkül is kaphatók.

Hátlap

Minden TELOS TLC lap üveglapon készül.

Méretek

TELOS TLC lap méretek: 75x25mm, 100x100mm, 200x200mm.

Purezza

A SepaChrom kromatográfiás termékek gyártására és forgalmazására specializálódott új olasz cég. Az alapítóinak évtizedes tapasztalata és tudása alapján a vállalat célkitűzése, hogy a kromatográfiás technikák felhasználói a legjobb eredményeket érjék el módszereikben.

A Purezza® a SepaChrom új, nagy teljesítményű Flash oszlop családja. A nagy tisztaságú szilikagél és a gyógyszerminőségű polipropilén oszlopok biztosítják a nagy teljesítményű, probléma mentes tisztítást. Előnyei a kevés finomszemcse (törmelék), semleges pH, 100% szivárgás-mentesség, nincs tailing channelling. Kiváló sarzsról sarzsra való reprodukálhatóság jellemzi, kompatibilis a piacon lévő legtöbb készülékkel:

 • ETeledyne Isco (CombiFlash®, Rf, Companion®, Retrieve®, OptiX®)
 • EBiotage (Isolera™, SP, Flash, FlashMaster II)
 • EArmen (Spot Flash System)
 • EInterchim (puriFlash® line)
 • EBuchi - korábban Grace (Reveleris® X1 & X2, Reveleris® Prep).
 • EGilson (PLC)

Purezza®

Hardver formátumok

Open Load

A Purezza® Open-Load formátumú oszlopok szintén gyógyszer minőségű polipropilén alapanyagból készülnek. A luer-lock csatlakozások miatt a legtöbb flash kromatográfiás készülékkel kompatibilisek de különösen alkalmasak a Biotage renszerekkel való felhasználásra. Az Open-Load forma választási lehetőséget ad a folyadék injektálás és közvetlenül a cartridge tetején, külön kiegészítő eszköz nélkül történő „Dry loading” (minta és szilika mix) mintafelvitel közt.
A nyomáshatár 200 psi a cartridge méretétől függően.

A – UNIVERSAL LUER-LOCK END FITTING összeköti a Flash kolonnát a legtöbb Flash kromatográfiás rendszerrel. A kék lezáró kupak szárazon tartja a töltetet, amikor használaton kívül van.
B – SCREW CAP. Tartalmaz egy O-gyűrűt (Fluorocarbon vagy Silicone) a maximális tömítés biztosítására.
C – DISTRIBUTOR DISK az áramlás optimális elosztására, SOLID LOADING injektálás esetén.
D – PPHD (Polypropylene High Density) inzert az áramlás optimális elosztására LIQUID INJECTION esetén.
E – Polietilén FRIT a töltet megtartására.
F – A Cartridge  85% -ban töltött, a 15% üres rész a szilárd hordozóra felvitt minta számára.
G – UNIVERSAL LUER-LOCK END FITTING összeköti a Flash kolonnát a legtöbb Flash kromatográfiás rendszerrel. A kék lezáró kupak szárazon tartja a töltetet, amikor használaton kívül van.

Standard

A Purezza® Standard hardver oszlopok gyógyszer minőségű polipropilén alapanyagot használnak a keresztszennyeződés kiküszöbölése és a reprodukálható tisztítás érdekében. A luer-lock csatlakozások miatt a legtöbb flash kromatográfiás készülékkel kompatibilisek. A kolonna tetején lévő elosztó korong biztosítja az áramlás legjobb elosztását. A kolonnák szivárgás nélkül 300psi nyomásig használhatóak (mérettől függően).

Purezza®

Nagy teljesítményű Flash Cartridge

Purezza® Daily

Legjobb választás a napi feladatokhoz

A Purezza®-Daily Cartridge hardver gyógyszer minőségű polipropilén alapanyagból készül, a keresztszennyeződés kiküszöbölése és a megbízható, reprodukálható tisztítás érdekében. Standard és Open-Load változatban kapható, kompatibilis a legtöbb Flash Kromatográfiás készülékkel. A Biotage rendszerekhez az Open-Load változatot javasoljuk, mivel a Luer-Lok fitting kiküszöböli a csatlakozás szivárgását illetve lelökődését készülék nyomás ingadozása esetén. A magas nyomástűrés biztosítja, hogy a legújabb Flash kromatográfiás rendszerekkel is használható legyen. Kiváló ár/érték arányú termékek.

Specifikáció
Packing high quality silica gel
Particle Size 50µ irregular
Porosity 60Å
Surface area 500m²/g
pH 6,5-7,5
USP designation L3

Purezza® DailyPlus

Nagy hatékonyság a napi tisztítási feladatokhoz

A Purezza®-DailyPlus Flash kolonnákat 30µm szemcseméretű irreguláris szilikagéllel töltik, így biztosítva a nagyobb hatékonyságot a nehezebb tisztítási feladatokhoz. Összehasonlítva a 30μm és 50μm irreguláris szilikagélt, a terhelhetőség és a visszanyerés jelentősen javul (bizonyos körülmények közt akár 50%-kal). A Purezza®-DailyPlus Cartridge hardver gyógyszer minőségű polipropilén alapanyagból készül, a keresztszennyeződés kiküszöbölése és a megbízható, reprodukálható tisztítás érdekében, kompatibilis a legtöbb Flash Kromatográfiás készülékkel.

Specifikáció
Packing high quality silica gel
Particle Size 30µ irregular
Porosity 60Å
Surface area 500m²/g
pH 6,5-7,5
USP designation L3

Purezza® Sphera

Komplex mátrixokhoz

A Purezza®-Sphera nagy kapacitású, nagy tisztaságú szilikagéllel van töltve. A nagy fajlagos felületnek köszönhetően nagyobb a kölcsönhatás a mintával, és a terhelhetősége a tömegének 15%-a. A Purezza®-Sphera Cartridge hardver gyógyszer minőségű polipropilén alapanyagból készül, a keresztszennyeződés kiküszöbölése és a megbízható, reprodukálható tisztítás érdekében. Standard és Open-Load változatban is elérhető, és , kompatibilis a legtöbb Flash Kromatográfiás készülékkel. A Biotage rendszerhez az Open-Load változat ajánlott, mivel a kimeneti Luer-Lok fitting kiküszöböli a csatlakozás szivárgását illetve lelökődését készülék nyomás ingadozása esetén. A magas nyomástűrés biztosítja, hogy a legújabb Flash kromatográfiás rendszerekkel is használható legyen.

Specifikáció
Packing high capacity silica gel
Particle Size 50µ spherical
Porosity 60Å
Surface area 700m²/g
pH 6,5-7,0
USP designation L3

Purezza® SpheraPlus

Bonyolult mátrixokhoz

A Purezza®-SpheraPlus nagy kapacitású, nagy tisztaságú, kisebb szemcseméretű (25μm) szilikagéllel van töltve. A nagy fajlagos felület a kisebb szemcsemérettel együtt jobb elválasztást és nagyobb terhelhetőséget (akár a tömegének 20%-át) eredményez. Standard és Open-Load változatban is elérhető, kompatibilis a legtöbb Flash Kromatográfiás készülékkel. A Biotage rendszerhez az Open-Load változat ajánlott, mivel a kimeneti Luer-Lok fitting kiküszöböli a csatlakozás szivárgását illetve lelökődését készülék nyomás ingadozása esetén. A magas nyomástűrés biztosítja, hogy a legújabb Flash kromatográfiás rendszerekkel is használható legyen.

Specifikáció
Packing high capacity silica gel
Particle Size 25µ spherical
Porosity 50Å
Surface area 700m²/g
pH 6,5-7,0
USP designation L3

Purezza® SpheraStar

Különösen bonyolult mátrixokhoz

A Purezza®-SpheraStar Cartridge nagy hatékonyságú, nagy tisztaságú, nagyon kis szemcseméretű (15μm) szilikagéllel van töltve. A nagy fajlagos felület a kis szemcsemérettel együtt jobb elválasztást és nagyobb terhelhetőséget (akár a tömegének 30%-át) eredményezi. Kompatibilis a legújabb Flash kromatográfiás készülékekkel.

Specifikáció
Packing high efficiency silica gel
Particle Size 15µ spherical
Porosity 50Å
Surface area 700m²/g
pH 6,5-7,5
USP designation L3

Purezza®

Fordított fázisú oszlopok

A Purezza® termékcsalád a fordított fázisú oszlopok széles skálájával rendelkezik, kiváló minőségű és nagy hatékonyságú C18 irreguláris és szférikus, 50μm, 25μm and 15μm töltetekkel töltve. Kompatibilis a legújabb Flash kromatográfiás készülékekkel.

Purezza®-Daily - C18* Specifikáció

Packing high quality C18 bonded media
Particle Size 50µ irregular
Porosity 60Å
Surface area 500m²/g
Carbon load 17%
End capping yes
USP designation L1

   *Elérhető standard és open-load formátumban is.

Purezza®-SpheraPlus - C18* Specifikáció

Packing high efficiency C18 silica gel
Particle Size 25µ spherical
Porosity 100Å
Surface area 320m²/g
Carbon load 17%
End capping yes
USP designation L1
   *Standard formátum

Purezza®-SpheraStar - C18* Specifikáció

Packing high efficiency C18 silica gel
Particle Size 15µ spherical
Porosity 100Å
Surface area 320m²/g
Carbon load 17%
End capping yes
USP designation L1
   *Stanard formátum

Purezza®-SpheraStar - C18* Specifikáció

Packing high efficiency C18 silica gel
Particle Size 15µ spherical
Porosity 100Å
Surface area 320m²/g
Carbon load 17%
End capping yes
USP designation L1
   *Stanard formátum

Purezza®

Egyéb állófázisok

A Purezza® termékcsalád számos kötött fázissal töltött oszloppal rendelkezik, eleget téve a változatos elvárásoknak. Standard és Open-Load formátumban kaphatók és kompatibilisek a legtöbb Flash Kromatográfiás készülékkel, beleértve a legújabbakat is.

 • EC18-AQ
 • EC8
 • EC4
 • ECN
 • EHILIC
 • ENH2
 • EDiol
 • ESCX
 • ESAX
 • EAlumina-N
 • EAlumina-A
 • EAlumina-B
 • EC18-AQ
 • EC8
 • EC4
 • ECN
 • EHILIC
 • ENH2
 • EDiol
 • ESCX
 • ESAX
 • EAlumina-N
 • EAlumina-A
 • EAlumina-B

Purezza®

ESL Empty Solid Loader

Szilárd minta készítéséhez vagy Flash oszlop töltéséhez

A Purezza® – ESL Empty Solid Loader hardver gyógyszer minőségű polipropilén alapanyagból készül, a keresztszennyeződés kiküszöbölése és a megbízható, reprodukálható tisztítás érdekében. Kompatibilis a legtöbb Flash Kromatográfiás készülékkel. A magas nyomástűrés biztosítja, hogy a legújabb Flash kromatográfiás rendszerekkel is használható legyen.

A Purezza® – ESL Empty Solid Loader fő felhasználási területe:

 • ESzilárd minta készítése szilárd injektáláshoz
 • ESaját Flash oszlop töltése tetszőlegesen választott töltettel

Purezza®

Tartozékok

A Purezza® termékcsaládban megtalálhatóak a napi elválasztási feladatokhoz szükséges tartozékok is.

 • ETop frits for ESL Empty Solid Loader
 • EFrit Inserters
 • ELuer connector kit
 • EFlagless nut
 • EFlagless ferrule
 • ETeflon tubing

Cégünkről

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Elérhetőségek

1087 Budapest,
Asztalos Sándor u. 5-6.

+36 30 922 85 18
+36 30 966 65 36
+36 20 491 72 54

info@bioszeparacio.hu