Sepachrom

A SepaChrom kromatográfiás termékek gyártására és forgalmazására specializálódott új olasz cég. Az alapítóinak évtizedes tapasztalata és tudása alapján a vállalat célkitűzése, hogy a kromatográfiás technikák felhasználói a legjobb eredményeket érjék el módszereikben.

HPLC oszlopok

Robusta®

A ROBUSTA® neve utal az új kolonnák előnyeire: ideálisak napi intenzív használatra, kiváló teljesítménnyel és kivételesen hosszú élettartammal.
Jó választás agresszív módszerek esetén is, ahol az alacsony költség is fontos.
A legfontosabb kötött fázisokkal (C18 – C8 – Phenyl – Cyano – NH2 – Silica), és 3, 5, 10μm szemcseméretekben kaphatóak.

Az új ROBUSTA® HPLC oszlopokat ultra-nagy tisztaságú szilika felhasználásával állítják elő. A nagyon alacsony fém szennyezés miatt szimmetrikus csúcsokat kapunk mind savas, mind bázikus molekulákra. A szűk szemcseméret eloszlás következtében alacsony a nyomásesés, magasabb áramlási sebességek mellett is. Minden ROBUSTA® HPLC oszlop egyedileg tesztelt, ez biztosítja az optimális teljesítményt és az analitikai elválasztási kihívások teljesítését.

A HPLC kolonna töltési eljárás is nagyon fontos: a SepaChrom által fejlesztett töltési módszerek adják a ROBUSTA® HPLC kolonnák teljesítményét és reprodukálhatóságát, ami robusztus analitikai módszereket eredményez a napi elválasztási kihívásokra. A ROBUSTA® HPLC kolonnák kedvező ára nincs negatív hatással a teljesítményre és a minőségre. A SepaChrom korszerű töltési technológiája az összköltséget kedvezően befolyásolja.

Specifikációk
Alap High purity spherical silica
Porozitás 100 Å
Felület 320m²/g
Szemcseméret 3; 5; 10 µm
Széntartalom (%)
Fázisok Silica
C18 (endc.) 17
C8 (endc.) 10
Phenyl 12
Cyano 6
NH2 4,5
Fémtartalom Tipikus
Na, Mg, Al, Ca, Fe, Zr < 1mg/kg
Ti < 4mg/kg

 

Elérhető méretek

A Robusta oszlopok elérhetőek 100×4,6mm; 150×4,6mm; 250×4,6mm méretben, az előtétek 10×4,6mm (3db/cs.).

 

Töltet Szemcseméret (µm)
C18 3; 5; 10
C8 3; 5
Phenyl 3; 5
Cyano 3; 5
NH2 3; 5
Silica 3; 5; 10

Full-Guard Cartridges

A ROBUSTA® HPLC oszlopai gazdaságosak, és költséghatékonyságuk tovább növelhető, ha meghosszabbítjuk az oszlopok élettartamát a Full-Guard Cartridge előtét rendszerrel.
Választhatunk Direkt, vagy In-Line holdert a HPLC kolonnánktól függően.

HPLC oszlopok és kiegészítők

Adamas®

Ultra nagy tisztaságú szilikán alapuló töltet-család, analitikai és preparatív méretnövelési alkalmazásokra.
A rendkívül alacsony fémtartalom biztosítja a kiváló stabilitású, teljesítményű és alacsony „vérzésű” kolonnákat a nagy igényeket támasztó alkalmazásoknál.

Gyakran a módszerfejlesztéskor, a gyorsabb fejlesztés érdekében, a felhasználók lefuttatnak egy „standard módszert” egyetlen standard tölteten. Az Adamas® széles állófázis választékkal rendelkezik, ebben 5 féle C18 található, ami biztosítja a maximális szelektivitási választékot, a legjobb elválasztás elérése érdekében. Egy megfelelő stratégiával összehasonlíthatjuk a kiegészítő szelektivitással rendelkező fázisokat, ez alapján bízhatunk benne, hogy egyikük alkalmas lesz a kívánt elválasztásra.

 • EJobb csúcs szimmetria: Az ultra tiszta szilika kiküszöböli a csúcs „tailing” problémát
 • EHosszú élettartam: a rendkívüli oszlopstabilitás minimálisra csökkenti az állásidőt, így a költségeket is.
 • EIdeális a kritikus analíziseknél: Alacsony, vagy nem detektálható „vérzés”
 • E5 különböző szelektivitású C18 állófázis: optimalizálni lehet a retenciót, felbontást és az analízis időt

4 Adamas© C18 oszlop szelektivitása

Full-Guard system

A Sepachrom Full-Guard rendszert a kolonna védelmére tervezték. A Guard Cartridge cseréje egyszerű és csak néhány percet igényel. A holder újrahasználható és mindegyik analitikai belső átmérőjű kolonnával  (2.1-3.0-4.0-4.6mm IDs) kompatibilis.

Elérhető méretek

Az Adamas® oszlopokat számos méretben kínáljuk.
Részecskeméret (µm): 3 ill. 5
Hossz (mm): 50; 75; 100; 125; 150; 200; 250; 300
ID (mm): 2.1; 3.0; 4.0; 4.6
A Full-guard előtétek 10mm hosszúak.

Adamas® C18-Classic

Klasszikus C18 kolonna, 17% széntartalommal, teljesen End-capped, jó ellenállóképesség alkalikus pH-n, erős hidrofóbicitás a “kefe-szerű” C18 lánc eloszlás következtében, tradicionális kölcsöhatás. USP L1.

“Kefe-szerű” C18 lánc eloszlás

C18 szénhidrogén láncok a felületi szilanol csoportokhoz vannak kötve. Ezt a nagyon általános kötési módot “kefe-szerű” – nek hívják, mivel a C18 láncok a kefe sörtéihez hasonlóan helyezkednek el. Ez a kötéstípus erősíti a hidrofób kölcsönhatásokat.

Tulajdonságok

Material Ultra High Purity Spherical Silica
Porosity 100 Å
Surface Area 310 m²/g
Area 0,80 mL/g
Particle size 3; 5; 7; 10; 15 µm
Metal Content Typical
Na, Mg, Al, Ca, Fe, Zr < 1mg/kg

Adamas® C18-Extreme

Ezt az állófázist alapvetően extrém pH körülmények (pH 1-12) közt alkalmazzák, azon kívül jó sztérikus szelektivitása van. A nagyon alacsony „vérzés” következtében kiváló az MS kompatibilitása még savas körülmények közt is. USP L1.

Jók a tapasztalataink a kiprópált Adamas Extreme pH 1-12 kolonnával (250×4,6 mm, 5µm). Nevéből adódóan tág pH határok közt használható. A hagyományos szilika alapú kolonnák pH 5-6-tól kezdődően nem alkalmazhatók hosszú távon. A magasabb borítottságú C18 fázisok pedig nem bírják a nagy vizes arányú eluenst, fázisösszeomlás veszélye áll fenn.

85% vizes puffer (50mm foszfát) pH 6-on alkalmazzuk a kolonnát B1 vitamin meghatározásra. A mintaelőkészítés során a származékképzésből adódó esetleges lúg nyomok sem rongálják a kolonnát, bár természetesen a minta semlegesítés után kerül a vialbe. Hagyományos kolonnák rendkívül hamar degradálódtak, a csúcs torzulttá vált. Az Adamas Extreme viszont megfelel a hosszútávú alkalmazásnak. Kedvezően alacsony a nyomása is, így nem terheli meg a HPLC-t.

Szukralózt szintén mérünk ezzel a fázissal, 75% desztillált víz 25% acetonitril eluens alkalmazásával. A semleges közeli pH és a nagy vizes arány nem akadály a kolonnának. Ára kifejezi a speciális minőséget (extrém pH tűrés), de megéri a hosszútávú használhatóság miatt.

ÉLBC Kft. (NÉBIH) Miskolci Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium

Adamas® C18-X-Bond

Szabadalmazott kötési technológia (hasonló a Tri-art vagy Xbridge technológiákhoz). A nagyon nagy sztérikus szelektivitás és az alacsonyabb hidrofóbicitás miatt érdekes alternatív megoldás a Classic C18-hoz. MS kompatibilis (alacsony Bleeding savas körülmények közt). USP L1.

Polimer kötés

Nagyon sok tényező befolyásolja a HPLC állófázis teljesítményét. A sztérikus szelektivitás a síkbeli szerkezetek (triphenylene) és azok térbeli változatai (o-terphenyl) elválasztásának képességét jelenti. A szabadalmazott kötési technológia jobb sztérikus szelektivitást ad, mint a monomeren kötött fázisok. A kolonna sztérikus szelektivitása az oldószer erősségtől is függ. Miért is akarjuk jellemezni a kolonna szelektivitását? Főleg azért, hogy nagyon eltérő szelektivitású kolonnát válasszunk. A módszerfejlesztésnél néha szükséges a szelektivitás változtatása, hogy a fedésben levő csúcsokat elválasszuk.

Adamas® C18-Select

Poláros vegyületekhez és vitaminokhoz

A teljesen kitett szilanol csoportok (nincs End-capping) a poláros csoportokkal való jobb kölcsönhatást eredményezik, így kitűnő választás poláros vegyületek és vitaminok elválasztására. USP L1.

Adamas® C18-Select

A hosszú szénhidrogén láncok összeomolhatnak, ha 100% vizes körülmények között használjuk a töltetet. A hidrofil felületű Adamas© C18-AQ is teljesen kompatibilis a 100% vizes eluenssel. 11% széntartalom. Poláros vegyületekre és vitaminokra ajánljuk. USP L1.

Víz stressz teszt

A legtöbb általános C18 HPLC állófázis esetében egy minimális szerves oldószer alkalmazása szükséges a mozgó fázisban, hogy elkerüljük a szénhidrogén láncok összeomlását. Ez a jelenség irreverzibilis, így a kolonna teljesítménye romlik. A Sepachrom Adamas® C18-AQ kolonnákat úgy tervezték, hogy 100% vizes körülmények közt is megtartsa hatékonyságát és teljesítményét. Az Adamas® C18-AQ szelektivitását erősen befolyásolja az eluens víztartalma: 80%-nál nagyobb víztartalom esetén nagyobb lesz a poláros vegyületek visszatartása, az 50%-nál kisebb víztartalom esetén a kolonna egy alacsonyabb széntartalmú RP fázisként viselkedik.

Adamas® C8

Fordított fázisú HPLC kolonnák

 • EPolimeri kötés és End-capped
 • ESzéntartalom: 9.5%
 • EKevésbé hidrofób, mint a C18 fázisok
 • EUSP L7

Adamas® C4

Fordított fázisú HPLC kolonnák

 • EPolimeri kötés és End-capped
 • ESzéntartalom: 7.0%
 • EKevésbé hidrofób, mint a C18 és C8 fázisok
 • EUSP L26

Adamas® Phenyl

Fordított fázisú HPLC kolonnák

 • EPolimeri kötés és End-capped
 • ESzéntartalom: 11.0%
 • EUSP L11

Adamas® Phenyl-Hexyl

Egyedi fordított fázisú, a C18-hoz kiegészítő szelektivitás, ideális a poláros aromás és heterociklusos  vegyületek elválasztására.

 • ESzabadalmazott kötés
 • EUSP L11

Adamas® Diol

Normál fázisú HPLC kolonnák, ultra nagy tisztaságú szférikus szilikával. Alternatív szelektivitás a szilika fázissal – csökkent kölcsönhatás a poláros vegyületekkel.

 • E100Å porozitás
 • ESzéntartalom: 4.0%
 • E310m²/g fajlagos felület
 • EUSP L20

Adamas® Cyano

Normál fázisú HPLC kolonnák ultra nagy tiszatságú szférikus szilikával. Nagyon stabil CN fázis.

 • EPolimeri kötés
 • E100Å porozitás
 • ESzéntartalom: 6.5%
 • E310m²/g fajlagos felület
 • EUSP L10

Adamas® Amino

Normál fázisú HPLC kolonnák, ultra nagy tisztaságú szférikus szilikával. Az Amino csoportok poláros szelektivitást nyújtanak  RP & NP módban, Ion-exchange vagy HILIC körülmények közt. Ideális szénhidrát analízishez. 

 • E100Å porozitás
 • ESzéntartalom: 4.0%
 • E310m²/g fajlagos felület
 • EUSP L8

Adamas® Silica

Normál fázisú HPLC kolonnák, ultra nagy tisztaságú szférikus szilikával, mely az Adamas® HPLC kolonna család alapanyaga.

 • E100Å porozitás
 • E310m²/g fajlagos felület
 • EUSP L3

Adamas® Hilic

Normál fázisú HPLC kolonnák, ultra nagy tisztaságú szférikus szilikával.  Monomer kötés, nincs End-capping (A felületi Szilanolok szabadon hagyva). Poláros vegyületekre és vitaminokra ideális.

 • E100Å porozitás
 • E310m²/g fajlagos felület
 • EUSP L3

Hydrophilic Interaction Chromatography (HILIC)

A HILIC egy ionos vagy poláros vegyületek elválasztásához alkalmazott technika. A HILIC poláros állófázist és szerves mozgófázist alkalmaz, mint a normál fázisú kromatográfiában. Amikor poláros állófázist magas szerves oldószer tartalmú mozgó fázissal használják, a víz (még polárosabb) adszorbeálódik a felületen egy félig álló, vízben gazdag állófázist és egy vízben szegény mozgó fázist hoz létre.

A poláros vegyületek át tudnak vándorolni a vízben dúsított fázisba, és a szilanol csoportokkal ionos kölcsönhatásba tudnak kerülni. Ez növeli a poláros vegyületek visszatartását, és nagy terhelhetőséget eredményez. Az Adamas® HILIC töltet a szilika felülethez kovalensen kötött bipoláris funkciós csoportokkal rendelkezik, így az analitikai elválasztástól a nagy méretű tisztításig a hidrofil vegyületek széles tartományára használható.

Cégünkről

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Elérhetőségek

1087 Budapest,
Asztalos Sándor u. 5-6.

+36 30 922 85 18
+36 30 966 65 36
+36 20 491 72 54

info@bioszeparacio.hu