SPE

Mintaelőkészítés

AFFINISEP

Az AFFINISEP egy magas szintű technológiát alkalmazó francia cég, innovatív kiteket gyárt az analitikai kémia, radiokémia és a diagnosztika számára. Megoldási lehetőségeket kínálnak az analitikai és kutató laboratóriumoknak élelmiszer minőség-és biztonság, mezőgazdasági termékek ellenőrzésének területén, a víz, talaj élelmiszer-, gyógyszer-, vegyipari és kőolajipari termékek minőségének monitorozásában.

Letöltések

Megfelelő SPE oszlop kiválasztása

SPE

AFFINIMIP®

Szelektív SPE oszlopok MIP (Molecularly Imprinted Polymers) fázisokkal, ami a szelektivitás szempontjából az immunaffinitás kolonnák előnyeit,
az ár és robusztusság szempontjából a polimer SPE oszlopok tulajdonságait nyújtja.

A MIP fázisok alak memóriával és a minta molekulának megfelelő funkciós csoportokkal rendelkeznek. Az AFFINISEP Imprinting eljárást alkalmazva tervezi ezeket az anyagokat úgy, hogy szelektíven felismerje a cél molekulát, még szerkezetileg és funkcionalitásában hasonló vegyületek jelenlétében is.

Az útmutató minden szükséges információt tartalmaz (többek közt a protokollt) az analízis sikeres végrehajtásához. Nincs szükség módszerfejlesztésre. A protokoll könnyű, egyszerű és gyors. A kromatográfiás analízis így gyors az analit és az AFFINIMIP® SPE közti affinitás következtében. A módszereket az analitot leggyakrabban tartalmazó mátrixok felhasználásával fejlesztették. A mátrixok nagyon különbözőek lehetnek, úgy, mint vizes- (élelmiszerek, takarmányok, biológiai mátrixok), teljesen szerves- (olaj), porszerű- (tejpor), vagy gabona magvak. Az AFFINIMIP® SPE lehet a megoldás, ha a mintaelőkészítés nagyon bonyolult, vagy nem ad megbízható eredményeket.

Az AFFINIMIP®SPE szelektivitásának köszönhetően szoros mosási lépéseket lehet alkalmazni az egyéb anyagok eltávolítására, így minimálisra csökkenthetjük a mátrix hatását. Csökkenti az ion-elnyomást.

Az AFFINIMIP® SPE protokoll három lépésből áll, minta felvitel, mosás és elúció.

Az AFFINIMIP® SPE megkönnyíti kis mennyiségű szennyezők extrakcióját komplex mátrixokból az élelmiszerbiztonság, környezetvédelem és gyógyszeripar területén. (Mikotoxinok, fenolok, endokrin rendszert károsító anyagok, drog maradékok, peszticidek, és egyéb alkalmazások.) Az SPE protokoll különböző bonyolult mátrixokra a használati útmutatóban megtalálható.

Mycotoxin

AFFINIMIP® SPE Patulin

Szelektív SPE oszlpok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a toxint HPLC analízis előtt, komplex mátrixokból, mint almalé, kompót, almapüré tartalmú bébiétel. Az FDA és az Európai Unió maximális koncentrációként almaléből 50μg/L -t és almapüréből 25μg/kg-ot javasol. Az Európai Unió tagállamai 10μg/kg felső határértéket határoztak meg mind az almalére, mind a szilárd alma termékekre (püré, kompót) (European Commission Regulation (EC) 1881/2006).

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő AFFINIMIP® Patulin kit-et, melyek az alábbiakból állnak:
 • ESPE
 • EHPLC oszlop
 • EPektináz oldat
 • EPatulin standard
Rendelési információk
Megnevezés, cartridge formátum, szorbens mennyisége Kiszerelés Termékkód
AFFINIMIP®SPE Patulin for apple juice or apple puree

Open cartridge 3mL 100mg

25 db/cs. FS102-02
50 db/cs. FS102-03
AFFINIMIP®SPE Patulin for dried apple, apple juice, apple puree, concentrate and thick fruit juice

Open cartridge 6mL 200mg

25 db/cs. FS102-02B-200mg
50 db/cs. FS102-03B-200mg
Pectinase enzymatic solution 50 mL REA-001-50mL
Kit Pectinase & AFFINIMIP®SPE Patulin for apple juice or apple puree
50mL Pectinase solution + open cartridges 3mL 100mg
25 db/cs. + 50mL FS102-02K
50 db/cs. + 50mL FS102-03K
Kit Pectinase & AFFINIMIP®SPE Patulin for dried apple, apple juice, apple puree, concentrate and thick fruit juice
50mL Pectinase solution + open cartridges 6mL 200mg
25 db/cs. + 50mL FS102-02KB-200mg
50 db/cs. + 50mL FS102-03KB-200mg
Patulin standard solution – 1mL -100µg/mL 1mL vial REA-PAT-1mL
HPLC column Silact™HPLC LC-Patulin 150x 2,1mm LC-pat-150.2.1
AFFINIMIP® SPE Patulin & HPLC column (3ml) 50 db/cs. SPE + 1db HPLC oszlop FS102-03KLC
(6ml) 50 db/cs. SPE + 1db HPLC oszlop FS102-03BKLC-200mg
AFFINIMIP® SPE Patulin, HPLC column & standard (3mL) 50db/cs. SPE + HPLC oszlop + standard FS102-03KLCS
AFFINIMIP® SPE Patulin, HPLC column, pectinase & standard (3mL) 50db/cs. SPE + HPLC oszlop + pectinase + standard FS102-03BKLCSP-200mg
Rendelési információk - speciális formátumok
Megnevezés, cartridge formátum Kiszerelés Termékkód
AFFINIMIP®SPE Patulin for Multipurpose sampler automate (GERSTEL)-3mL 50 db/cs. FS102-03-GERSTEL
AFFINIMIP®SPE Patulin for Multipurpose sampler automate (GERSTEL) -6mL 50 db/cs. FS102-03B-GERSTEL
AFFINIMIP®SPE Patulin for ASPEC automate (GILSON)-3mL 50 db/cs. FS102-03
AFFINIMIP®SPE Patulin for ASPEC automate (GILSON)-6mL 50 db/cs. FS102-03B-200mg

AFFINIMIP® SPE Deoxynivalenol

Szelektív SPE oszlopok Deoxynivalenol extrakciójára. Az (EC) N°1126/2007 rendelet meghatározza a maximum határértéket Deoxynivalenolra, pl.: 1750μg/kg kukoricára, 750μg/kg gabona lisztekre, 200μg/kg bébiételekre. Az FDA 1ppm határértéket állapított meg a vomitoxinra.

AFFINIMIP® SPE Zearalenone

Szelektív SPE oszlopok Zearalenone extrakciójára komplex mátrixokból, mint kukorica, gabona alapú bébiétek, rizs. Az (EC) N°1881/2006 rendelet meghatározza a Zearalenone maximális koncentrációját élelmiszerekben, ami 100μg/kg gabonafélékben, és 20μg/kg a kukorica alapú bébiételekben.

AFFINIMIP® SPE Ochratoxin A

Szelektív SPE oszlopok Ochratoxin A-ra, szelektíven tisztítják és koncentrálják a toxint HPLC analízis előtt, a különböző mátrixokból, mint búza, kukorica, bors, paprika, vörös- és fehér bor. Európában az (EC) N°1881/2006 rendelet meghatározza Ochratoxin A-ra a maximum határértéket élelmiszerekre: 5μg/kg gabonákban, 2ppb borban. Az (EC) N°105/2010 rendelet meghatározza a határértéket fűszerekre.

AFFINIMIP® SPE FumoZON

Olyan SPE oszlopok, amelyek szelektíven és szimultán lehet tisztítani és koncentrálni a Fumonizineket és a Zearalenone -t HPLC analízis előtt komplex mátrixokból, mint a kukorica és a gabona alapú bébiételek. Az (EC) N°1126/2007 rendelet 20μg/kg és 200μg/kg szinten határozza meg a maximális értékeket bébiételben Zearalenonra és Fumonizinekre vonatkozóan.

AFFINIMIP® SPE Multimyco LCMSMS

Multimikotoxin SPE oszlopok, amelyekkel szelektíven és szimultán lehet tisztítani és koncentrálni a fumonizineket, Aflatoxinokat, Ochratoxin A, T-2, HT-2, Zearalenont és Deoxynivalenolt LC-MS/MS analízis előtt komplex mátrixokból, mint a gabonák. Európában szabályozzák ezen mikotoxinok határértékét, azonkívül azonos mátrixokban fordulnak elő.

Endokrin

AFFINIMIP® SPE Estrogens

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a természetes és szintetikus ösztrogéneket további analízis előtt komplex mátrixokból, mint víz, plazma vagy szérum.

AFFINIMIP® SPE Phenolics

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a fenolos vegyületek széles tartományát további analízis előtt. A Fenolos vegyületek csoportja több száz vegyületet tartalmaz, melyekben legalább egy aromás gyűrű van egy hidroxil csoporttal. A fenolos vegyületek egy nagyon fontos vegyületcsoport, megtalálhatóak természetes vegyületként, pl. növényekben, vagy szintetikus termékekben.

AFFINIMIP® SPE Bisphenols

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Biszfenolokat, mint pl. a Biszfenol A, és a nagyon hasonló szerkezetű vegyületeket analízis előtt. Az 2011/8/EU  2011 Január 28 EU rendelet 0.6 mg BPA/kg élelmiszer-ben határozta meg a specifikus határértéket. Ezen kívül a rendelet megtiltja a BPA használatát a cumisüvegek gyártásánál.

Antibiotikum, kábítószer maradvány

AFFINIMIP® SPE Amphetamines

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják az Amfetamin és Metamfetamin származékokat komplex mátrixokból, mint a szérum és a vizelet. A legtöbb európai országban tiltott az Amfetamin fogyasztása. A francia szabályozás a vérben 50ng/mL maximum értéket határozott meg autóvezetők esetében.

AFFINIMIP® SPE Phenolics

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a fenolos vegyületek széles tartományát további analízis előtt. A Fenolos vegyületek csoportja több száz vegyületet tartalmaz, melyekben legalább egy aromás gyűrű van egy hidroxil csoporttal. A fenolos vegyületek egy nagyon fontos vegyületcsoport, megtalálhatóak természetes vegyületként, pl. növényekben, vagy szintetikus vegyületekben.

AFFINIMIP® SPE Tamoxifen

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Tamoxifent és metabolitjait biológiai mintákból, mint pl. vizelet (minta tisztítása és koncentrálása nyomnyi mennyiségeknél ). 2000 január óta a Tamoxifen (antiösztrogén molekula) felkerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiltott anyagokat tartalmazó listájára. Ezen vegyületek jelenléte a vizeletben dopping vétséget jelent. Komplex minták, mint biológiai folyadékok analízis előtt mintaelőkészítést igényelnek.

AFFINIMIP® SPE Tetracyclines

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Tetraciklineket komplex mátrixokból, mint a tej. Különböző nemzetközi egészségügyi szervezetek megállapították a tetraciklinek maximális értékét tejben. Világszerte ez az érték 100ppb.

AFFINIMIP® SPE Zeranol

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Zeranolt (vagy α-Zearalanolt) és maradékait komplex mátrixokból, mint vizelet és hús. Használata sok országban tiltott (pl.EU rendelet 96/22/EC, és Kínában is)

Peszticid, herbicid

AFFINIMIP® SPE Glyphosate – AMPA

Az oszlopok lehetővé teszik a Glyphosate -nak [(N-phosphonomethyl)glycine] és fő metabolitjának (aminomethylphosphonic acid (AMPA)) extrakcióját. Mindkét molekulát nehéz meghatározni, mert mindkét molekula nagyon jól oldódik vízben, és nem oldódik szerves oldószerekben ezért a folyadék-folyadék extrakció problémát jelent.

AFFINIMIP® SPE Picolinic Herbicides

Szelektív SPE oszlopok Pikolinsav alapú herbicidek extrakciójára, mint Picloram, Aminopyralid és Clopyralid vízből vagy komposztból.

PAH

AFFINIMIP® SPE PAHs

– Poliaromás szénhidrogének extrakciója zsíros élelmiszerekből (pl. olaj)

A policiklusos aromás szénhidrogének (PAH-ok) a szerves vegyületek egy nagy csoportja, két vagy több összekapcsolódó (kondenzált) aromás gyűrűt tartalmaznak és rákkeltő hatásukról ismertek. Az emberek szervezetébe leginkább az élelmiszeren keresztül kerülbek be a PAH-ok. Mivel ezek a szennyezők nagyon jól oldódnak lipofil vegyületekben, az étolaj lényeges forrása lehet a PAH-oknak. 2011-ben az EU rendelet No 835/2011 javította a 1881/2006 szabályozást, és meghatározta a maximum értékeket az étolajban: 2 ng/g benzo[a]pyrene külön, és 10 ng/g benzo[a]pyrene, benzo[b]fluoranthene, chrysene és benzo[a]anthracene együttesen.

Előnyök

 • EHasználatra kész, és a zsíros mátrixok extrakciós módszereihez optimalizálták
 • ENagyon egyszerű protokoll
 • EMegfelel az Európai Bizottság rendeletének (EC)835/2011

Használati protokoll

 • 9Kondicionálás 3mL ciklohexán/etil-acetát (50/50 v/v) és 3mL ciklohexán
 • 9Vigyen fel 3mL minta oldatot (olaj felvéve kétszeres mennyiségű ciklohexánban)
 • 9Mosás 3mL ciklohexánnal
 • 9Elúció 3mL etil-acetáttal

4 szabályozott PAH mikroszennyező meghatározása: Benz[a]anthracene,   Benzo[a]pyrene, Chrysene és Benzo[b]fluoranthene  COLZA olajból. Ez az olaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, ezenkívül mintegy 30% többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Az applikációban bemutatjuk a 4 PAH -ra vonatkozó magas visszanyeréseket.

4 szabályozott PAH mikroszennyező meghatározása: Benz[a]anthracene,   Benzo[a]pyrene, Chrysene és Benzo[b]fluoranthene  olíva olajból. Az olaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, és kevesebb, mint 10% többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz.  Az applikációban bemutatjuk, hogy  a 4 PAH visszanyerése több, mint 80% egy egyszerű tisztítási folyamat után.

Biológiai applikációk

AFFINIMIP® SPE Catecholamines

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a katekolaminokat és amino metabolitjaikat komplex mátrixokból, mint plazma vagy szérum.

AFFINIMIP® SPE NNAL

 

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a NNAL ( 4-(methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanol) -t komplex mátrixokból, mint pl. a vizelet. A NNAL az NNK (4-(methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanone) metabolitja. Az NNK a dohányfüst egy komponense. A NNAL biomarkerként használható az NNK-nak való kitettség kimutatására aktív és passzív dohányosok körében.

AFFINIMIP® SPE Metanephrines

 

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Metanefrineket komplex mátrixokból, mint plazma, vagy szérum. A szabad metanefrinek plazmából való meghatározása érzékeny teszt a Pheochromocytoma diagnózisában, és a páciensek állapotának követésében. A szabad metanefrinek nagyon kis koncentrációban vannak jelen ebben a kolmplex mátrixban, ezért a vegyület megbízható meghatározása analitikai kihívás.

SPE

AttractSPE™

Az AttractSPE™ polimer szorbenseket minta tisztításra, vegyületek komplex mátrixokból történő extrakciójára ajánlják. Az AttractSPE™ oszlopok előnyei a robusztusság, egyszerűsített módszer fejlesztés, széleskörű alkalmazhatóság, nem befolyásolja a kiszáradás. A vízzel nedvesíthető, optimalizált felület, a nagy fajlagos felület, és a pH stabilitás biztosítja a magas és reprodukálható visszanyerést az analitok széles körére.

Az AttractSPE™ a polimer SPE szorbensek legújabb generációjába tartozik. A keresztkötéses polimer részecskék különböző funkciós csoportokkal rendelkeznek. Ezek a fázisok a polimer előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, mint robusztusság (oldószerekkel, pH-val, hőmérséklettel szemben), egyszerű módszerfejlesztés, széleskörű alkalmazhatóság, és hogy nem érzékenyek a kiszáradásra. A vízzel való nedvesíthetőség, a nagy fajlagos felület és pH stabilitás biztosítja a magas és reprodukálható visszanyeréseket az analitok széles tartományára. Nagy kapacitásuknak köszönhetően ugyanarra a feladatra kevesebb szorbens és kevesebb oldószer szükséges, mint a szilika alapú szorbensek esetében, így különösen alkalmas nyomelemzéshez és kis térfogatú minták esetében.

Polimer alapú

AttractSPE™ HLB

Töltés nélküli hidrofil és lipofil szorbens az analitok széles körének extrakciójára alkalmas (poláros, apoláros, semleges. savas, bázikus…)

Részecskeátmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 70Å
Felület: 800 m²/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ WAX

Gyenge anioncserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere a gyenge bázikus funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas erős savak extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 650 m²/g
Ionkapacitás: 0.5 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ WCX

Gyenge kationcserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere a gyenge savas funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas erős bázisok és kvaterner aminok extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 70Å
Felület: 850 m²/g
Ionkapacitás: 0.77 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ SAX

Erős anioncserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere a gyenge bázikus funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas gyenge savak extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 0.3 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ SCX

Erős kationcserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere erős savas funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas gyenge bázisok extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 1 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ DVB

Polisztirol-divinilbenzol kopolimer erős hidrofóbicitással, fordított fázisban használják. Különösen alkalmas hidrofób analitok extrakciójára.

Részecskeátmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ IDA

Iminodiecetsav funkciós csoportokat tartalmazó gyanta, amely különösen alkalmas átmenetifém (Hg2+, Cu2+, Pb2+, Fe2+…) és alkáliföldfém ionok extrakciójára vízből, még magas koncentrációjú só oldat esetén is. A pH változtatásával lehet elérni a fémionokra vonatkozó nagy szelektivitását.

Részecske átmérő: 40µm – 75µm
Ionkapacitás: 0.6 meq/g

Szénalapú

AttractSPE™ Carbon

Herbicidek extrakciójára (EPA method 535). A GCB szorbens alkalmas a pigmentek adszorpciójára élelmiszerekből és kis szermaradékok extrakciójára vízből.

AttractSPE™ Carbon/Amine

Peszticidek tisztítása élelmiszer mátrixokból GC analízis előtt. Két réteg szorbens (GCB és aminopropil szilika).

AttractSPE™ Carbon/PSA

Peszticidek tisztítása élelmiszer mátrixokból GC analízis előtt. Két réteg szorbens (GCB és PSA-módosított szilika).

AttractSPE™ PS-Ag

Halogén ionok eltávolítása (klorid, bromid és jodid) kicsapással. Erős kationcserélő szorbens ezüst ionnal.

AttractSPE™ PS-Ba

Szulfát ionok eltávolítása kicsapással. Erős kationcserélő szorbens bárium ellenionnal.

AttractSPE™ SAX-HCO3

Erős anioncserélő szorbens hidrogénkarbonát ellenionnal. Anionos szennyezők minta mátrixokból való eltávolítására és az erősen savas minták semlegesítésére használják.

Részecske átmérő: 40µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 0.3 meq/g

AttractSPE™ PS-H

Erős kationcserélő szorbens H formában. Alkáliföldfém és átmenetifém ionok eltávolítására és bázikus minták semlegesítésére használják.

Részecske átmérő: 40µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 1 meq/g

AttractSPE™ SLE

Egy inert diatomaföld szorbens a vizet abszorbeálja és lehetővé teszi az analitok vízzel nem oldódó szerves oldószerrel való extrakcióját. Előnyösen helyettesíti a folyadék-folyadék extrakció fázis-transzfert és a vele járó emulzió képződést. A folyamatot könnyű automatizálni, kevés munka, üvegáru és szerves oldószer felhasználásával.

SPE

SilactSPE™

Szervetlen bázisú kémiai fázisok

Az első, SPE alkalmazásokra használt fázisok, a szilika- és aluminium alapúak sokféle kémiailag módosított szorbenst kínálnak. Ez a nagyon polárostól a hidrofóbig (endcapped, szénhidrogénekkel módosított) a közepes polaritáson keresztül (PL.: amino) lehetnek. Ezek a szorbensek érzékenyek az extrém pH-ra. Az SPE oszlopokat sokféle SPE szorbenssel (kémiailag módosított szilika vagy alumina fázisok) töltik. Megtalálhatóak a nagyon polárostól (szilika) a hidrofób szorbensekig (end-capped, szénhidrogénnel módosított szilika), különböző formátumokban, mint az SPE oszlopok (10g töltetmennyiségig), és 48 vagy 96 helyes well plate.

SilactSPE™ Loading Endcapping Töltet típusa
C18 17 % C + Silica 60 Å,
500 m²/g,
40-63 μm
C8 12 % C +
Phenyl 9 % C +
Silica
Cyano 7 % C +
Amine 1.6 mmol/g +
PSA +
Alumina Alumina 60 Å,
0.9 g/mL,
50-200 μm
Florisil Florisil 75-150 μm
Florisil PR Florisil 150-200 μm

SilactSPE™ C18

Az újonnan fejlesztett innovatív C18 fázis fontos tulajdonsága a homogén felületi borítottság. A SilactSPE™ C18 alkalmas savas, semleges és bázikus molekulák extrakciójára vizes oldatokból, különböző szerves molekulák vízből, és gyógyszerek/drogok és metabolitjaik extrakciójára fiziológiai oldatokból.

SilactSPE™ C8

A C8 szorbens nagy molekulákra – mint PAH-ok, D vitamin és olajok – szelektívebb, mint a C18. Különösen alkalmas extrém apoláros vegyületek extrakciójára.

SilactSPE™ Phenyl

Alkalmas apoláros vegyületek extrakciójára, a π-π kölcsönhatások miatt eltérő szelektivitással.

SilactSPE™ Silica

Enyhén savas karakterű, és különböző vegyületek extrakciójára alkalmazzák apoláros oldószerekből.

SilactSPE™ Cyano

Normál fázisban alkalmazva kevésbé poláros, mint a szilika. Fordított fázisban alkalmazva kevésbé hidrofób, mint a C8 és a C18.

SilactSPE™ PSA

Kevésbé poláros, mint a SilactSPE™ Amine. Ennek helyettesítésére alkalmazzák, amikor az analit túl erősen kötődik az amino fázishoz.

SilactSPE™ Carbonate

A terametil ammónium karbonát szilikához kötött megfelelője, reakciók leállítására, savak, bórsavak eltávolítására használják.

SilactSPE™ HydroxyApatite

A klorid, fluorid, lanthanid és karbonát ionok eltávolítására. A Hidroxiapatit  egy ásvány Ca10(PO4)6(OH)2.

SilactSPE™ Amine

A SilactSPE™ Amino használatával elkerülhető a savas molekulák (pKa < 3) irreverzibilis visszatartása. Alkalmas peptidek, gyógyszermolekulák és metaboltjaik fiziológiai oldatokból, poli- és monoszacharidok, szerkezeti izomerek elválasztására.

SilactSPE™ Alumina

Az Alumina kationos, semleges és savas karakterű is lehet. Hasonló a felhasználása, mint a SilactSPE™ Szilikának. A különbség az, hogy az Alumina magas pH-n stabilabb, mint a szilika. A SilactSPE™ Alumina alkalmas aromás vegyületek, alifás aminok és elektronegatív funkciót tartalmazó vegyületek viszatartására.

SilactSPE™ Florisil és Florisil PR (MgO3Si)

Bázikus karakterű, és apoláros, mérdékelten poláros vegyületek apoláros oldószerekből történő extrakciójára használják. különösen alkalmas klórozott peszticidek, PCB-k és poliszacharidok visszatartására a magnézium ion következtében.

QuEChERS

Qcleanup™

Az AFFINISEP minden terméket szállít az AOAC és CEN szerinti QuEChERS eljárásokhoz, többek közt diszperzív SPE termékeket és SPE oszlopokat, az előkészített, bemért anyagokat 2ml és 15ml centrifugacsövekben a peszticid analízis során számontatott fő módszerekhez. Ez a keverék vízmentes magnézium szulfátot (MgSO4), PSA-t (primary secondary amine) , CB-t (carbon black) és C18-töltetet tartalmaz. A Qcleanup™ extrakciós sók a QuEChERS módszerben használt három fő sókeverék.

AttractSPE™

Disks

Proteomics Clean up

Az AttractSPE™Disk vékony, tömör, puha és egynemű kromatográfiás membránok különböző vegyületek extrakciójára/elválasztására, tisztítására és koncentálására. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően AttractSPE™Disk alkalmas nagyon kis mintamennyiségek tisztítására a Proteomikában, Genomikában, Metabolomikában, Biomarker kutatásokban és biológiai alkalmazásokban. Centrifugálható, automatizálható, nagy minta teljesítményű mikroextrakciónál és nanoextrakciónál alkalmazzák. Az AttractSPE™Disk segítségével kiváló mintaelőkészítési hatékonyságot, az eredmények reprodukálhatóságát érhetjük el. Mivel a részecskék közötti diffúziós távolság minimális, az adszorpció sokkal hatékonyabb, az extrakciót nagyon kis szorbens mennyiséggel véghez lehet vinni. Mivel az AttractSPE™Disks monolit korong, nem igényel fritet a töltetágy immobilizálására (szemben a hagyományos SPE termékekkel) lehetővé teszi az eredeti mintatérfogat 100%-os visszanyerését.

Formátumok

AttractSPE™ Disks Tips – Stagetips

µSPE oszlop a disk pipettahegybe rögzítésével (Stagetips)

AttractSPE™ Disks Spin SPE

SPE oszlop, melynél a disk Centrifuga mikrocsőbe van rögzítve.

AttractSPE™ Disks  96 well-plate SPE

96 SPE wellplate-be rögzített disk.

AttractSPE™ Disks SPE cartridges

SPE oszlopba rögzített disk.

AttractSPE®Disks Tips – StageTips

AttractSPE®Tips – centrifugálható  SPE hegyek, kompatibilisek a nagy teljesítményű, biomolekuláris alkalmazásokra (peptid sótalanítás, proteomika, biomarker felfedezés). Automatákkal is használható.
Annak érdekében, hogy  kiváló minőségű peptid  mintákat készítsünk az LC-MS analízishez, nagyon fontos, hogy biztosítsuk a proteomikai kísérletek kiváló minőségét. Az enzimatikus emésztés után összegyűjtött peptid mintákat kezelni kell – sók, géldarabok, részecskék eltávolítása – melyek károsíthatják a berendezést vagy meghamisíthatják az eredményeket.
AttractSPE®Tips ideális eszköz a gyógyszermolekulák extrakciójára vizeletből vagy szérumból a bioanalitikában.

Protein azonosítás

Manuális módszerrel tesztelték (5 ismétlés) az AttractSPE®Disks Tips C18 – T1 – 200µL és az AttractSPE®Disks Tips C18 – T2 – 200µL  változatát   100ng emésztett HeLa digest sótalanítására. A peptid MS analízise összehasonlítva a tisztítatlan oldattal  (1. vizsgálat). A proteinek több, mint 97% -át tudták azonosítani kiváló megbízhatóság mellett. (több eredmény itt Application note – Desalting & protein purification)

Kapacitás

Minden termék különböző kapacitásokkal kapható T1, T2 vagy T3 megjelöléssel. Ez a megjelölés az SPE hegyekben lévő réteg vastagságára utal.  A megbízhatóság érdekében minden eszköz EGY réteget tartalmaz.

– T1 : kapacitás max 15µg

– T2 : kapacitás max 30µg

– T3 : kapacitás max 50µg

Termék referenciák

Az egyértelműség kedvéért az alábbi hivatkozások csak a T1 kapacitásra vonatkoznak. Ha T2 vagy T3 kapacitás érdekli, helyettesítse a T1-et a kívánt kapacitással.

Rendelési információk
Típus Jellemzők Kiszerelés Termékszám - 200µl Termékszám - 1000µl
AttractSPE®Tips C18 C18 membrán 96db/cs. Tips-C18.T1.200.96 Tips-C18.T1.1000.96
AttractSPE®Tips C8 C8 membrán 96db/cs. Tips-C8.T1.200.96 Tips-C8.T1. 1000.96
AttractSPE® Disks Tips HLB HLB membrán 96db/cs. Tips-HLB.T1.200.96 Tips-HLB.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SDB PS-DVB membrán 96db/cs. Tips-DVB.T1.200.96 Tips-DVB.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SDB - RPS Módosított DVB membrán 96db/cs. Tips-RPS-M.T1.200.96 Tips-RPS-M.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SAX SAX membrán 96db/cs. Tips-SAX.T1.200.96 Tips-SAX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SCX SCX membrán 96db/cs. Tips-SCX.T1.200.96 Tips-SCX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips C18-SCX Többrétegű C18 & SCX membrán 96db/cs. Tips-C18-SCX.T1.200.96 Tips-C18-SCX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips C18-SCX-C18 Többrétegű C18 & SCX &C18 membrán 96db/cs. Tips-C18-SCX-C18.T1.200.96 Tips-C18-SCX-C18.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SDB-SAX Többrétegű PS-DVB & SAX membrán 96db/cs. Tips-DVB-SAX.T1.200.96 Tips-DVB-SAX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips Silica Szilika membrán 96db/cs. Tips-Si.T1.200.96 Tips-Si.T1. 1000.96

AttractSPE™ Disks Environment

Nagy minta mennyiséghez

Az AFFINISEP környezetvédelmi feladatokra kifejlesztette az AttractSPE™ Disks Environment termékcsaládot a szorbensek széles skálájával (HLB, C18, SDB-RPS, SDB-XC, Anion és kation cserélők). Az AFFINISEP által gyártott SPE disk lehetővé teszi nagy mennyiségű víz felvitelét. A környezeti minták kezelése feltételezi a nagy minta mennyiséget – AttractSPE™ Disks Environment kifejezetten erre lett tervezve (bármilyen víz, szennyezett, vagy talajvíz. Annak ellenére, hogy vékony, az AttractSPE™ Disks Environment tömör és ellenálló marad az analízis alatt, a szennyező anyagok széles körének extrakciójára alkalmas, mint pl. peszticidek, PAH-ok, gyógyszer maradványok, és megfelel az EPA módszerekhez.

Az AttractSPE™ Disks Environment  a megfelelő membrán a Chemcatcher passzív mintavételhez a könnyű használat és a jó visszatartás miatt. 25, 47 és 90mm átmérőben kapható.

AttractSPE™ Disks BioMol

Ahogy a protein analízis egyre komplexebb és érzékenyebb lett egyre több specifikus igénynek megfelelő anyagra van szükség. A mintaelőkészítés a proteomikában nagyon fontos rész. Az AFFINISEP az AttractSPE™ Disks BioMol termékcsaládban a membránok széles választékát nyújtja (C18, C8, C4, SCX, SAX, RPS….). Ezeket a membránokat az AFFINISEP tervezte és gyártja bioanalitikai igényeknek megfelelően és segítséget nyújt a saját K&F project megvalósításában (pl. membrán kivágása pipettahegyben való extrakcióhoz). A kiváló minőségű SPE membránok nagy teljesítmény elérését teszik lehetővé a fehérje sótalanításnél és peptid tisztításnál. Az AttractSPE™ Disks BioMol kompatibilis az automata folyadékkezelő készülékekkel. Az AttractSPE™ Disks BioMol segítségével megtervezheti alkalmazását, mint pl. szennyezők eltávolítása a mintából, a célmolekulák izolálása biológiai mátrixokban kis elúciós térfogattal, peptidek gyors és hatékony tisztítása szilárd fázisú extrakcióval.

AttractSPE™Prefilters

Az AttractSPE™Prefilters szűrők mélységi anyagból készülnek, hogy növeljék az áteresztő képességet. Ezeket közvetlenül a membrán szűrőre vagy az SPE Diskre helyezik. Ezek a szűrők megfogják a részecskéket, nagy terhelhetőségűek. Az AttractSPE™Prefilters Glassfiber 100% boroszilikát üveg rostból készül, nagy a részecske terhelhetősége. Több méretben kapható (pl. 25, 47 és 90mm). Első szűrőként 3µm-es, utána egy 1µm-es ajánlott a membránszűrő vagy SPE Disk elé szuszpendált részecskéket tartalmazó szennyezett minták esetén.

Passzív mintavétel

Affinimip®

A Passzív mintavétel lehetővé teszi a szennyezők monitorozását a vizekben (felszíni víz, talajvíz…)
a rövidtől (legalább 7 nap) hosszú ideig (egy hónap) tartó kihelyezéssel, ami alatt semmilyen energiát, karbantartást vagy felügyeletet nem igényel.
Az így összegyűjtött szennyezők átlagos koncentrációját mérik a laboratóriumban.

POCIS

A Polar Organic Chemical Integrative Sampler (POCIS)-t arra tervezték, hogy a hidrofil szerves vegyületek (peszticidek, gyógyszer maradékok, hormonrendszert károsító vegyületek…) idővel súlyozott átlag koncentrációját adja a mintavételi időszak alatt.

SPATT

Solid phase adsorption toxin tracking (SPATT) A kagylók biotoxin szennyezettségének szimulálására.

Affinimip® POCIS

Előnyei:

 • E A szennyezők idővel súlyozott átlag koncentrációját adja vízben
 • ESzélsőséges körülmények közt is alkalmazható
 • ENem igényel előkészítést vagy ellenőrzést – nagyon egyszerű használat

POCIS felépítése

POCIS használata

A szorbens összegyűjti a szennyezőket a vízből.
A szerves vegyületeket extrahálják a szorbensről SPE eljárást követve, majd analizálják HPLC, LC-MS … módszerrel.

Széles körű alkalmazás a mintaelőkészítésben

Hormonok és EDC

 • ETermészetes és szintetikus ösztrogének
 • E Biszfenolok és analógok
 • EFenolvegyületek
 • E...

Peszticidek

 • EGlifozát és AMPA
 • EAminopiralid, Clopyralid, Picloram
 • EAtrazin és származékai
 • EDiuron
 • E...

Gyógyszer maradványok

 • EKarbamazepin
 • ESzulfametoxazol
 • EDiclofenac
 • EPropranolol
 • EErythromycin
 • ETetraciklin
 • E...

Egyéb Szennyezők

 • EKoffein
 • E Perfluor-oktán-szulfonát (PFOS)
 • EPerfluor-oktánsav (PFOA)
 • E...

Affinimip® SPATT Biotoxin

Az AttractSPE™ SPATT Biotoxins (Solid Phase Adsorption Toxin Tracking) egy új monitorozó eszköz, amely szimulálja a szűréssel táplálkozó kéthéjú kagylók biotoxin szennyezettségét. A SPATT egy szilárd szorbensből (HP-20) áll két nylon membrán közt egy 8cm átmérőjű keretben – a szorbens gyűjti a mikroalgák által termelt biotoxinokat (Pectenotoxin (PTXs), Yessotoxin (YTX), Okadaic acid (OA)/ Dinophysistoxin (DTXs) és Azaspiracids (AZAs).) a vízből. – Ez sokkal egyszerűbb mintavétel, mint a kagylókból.

Egyéb

Manifoldok, kiegészítők, online SPE

Manifold

Manifold – ACC-MAN1

Mint minden kromatográfiás technikánál, az SPE oszlopoknál is fontos az áramlás pontos szabályozása a reprodukálhatóság érdekében. A Vákuum SPE manifold lehetővé teszi, hogy maximum 12 (a 12 helyes manifoldnál) vagy 24 (a 24 helyes manifoldnál) minta szimultán feldolgozását.

SPE disks Manifold

Az egy-, három- vagy hat állásos szűrő manifold lehetővé teszi több 1L mennyiségű minta egyidejű kezelését nagyon egyszerű módon. Széles körben használják biokémiai, gyógyszer, higiéniai, környezetvédelmi teszteknél, vízminőség, élelmiszer és italok analízisénél, tudományos kutatásoknál. Az alkalmazástól függően a felhasználó választhat a különböző anyagú membránok, SPE Disk-ek közül a különböző minták esetén, mint szuszpendált szilárd anyagok, baktériumok, klorofill, …

A manifold egy nagyon kompakt rozsdamentes acél készülék üveg szűrő feltéttel. A rozsdamentes acél ellenáll savaknak, bázisoknak, magas hőmérsékletnek (180℃, ami lehetővé teszi a hősterilizálást) minden állás külön szabályozható áramlás szabályozó szeleppel. SPE Disk használata esetén a fiolák számára tervezett elvételi hely egyszerűvé teszi az eluátum gyűjtését.

Kiegészítők SPE rendszerhez

Az SPE technika összekapcsolható on-line HPLC-vel a nagy érzékenység, vagy kis mintamennyiség miatt. Az on-line SPE kolonna újra használható.

SPE Adapter & Reservoir kit – ACC-AR1

Az adapterekkel az SPE oszlopok egymás tetejére lehet csatlakoztatni különböző szelektivitások elérésére. Egy nagyobb üres rezervoár is tehető az SPE oszlop tetejére az adapter segítségével nagyobb mintamennyiség esetén. Pozitív nyomásos módszereknél is lehet alkalmazni, fecskendő vagy levegő/nitrogén bevezetés csatlakoztatására.

Mini-Vap – ACC-VAP1

A hat helyes Mini-Vap bepárló/szárító egyszerre 6 fiolát tud kezelni. A Mini-Vap tűszelepével lehet a szárító gáz (levegő vagy nitrogén) finom-szabályozását megoldani.

Mini PUMP – ACC-PUMP

Mini membrános vákum pumpa SPE alkalmazásokra.

 • E5,5L/min
 • E~120 torr vákum
 • Eolajmentes
 • Ehordozható

Vacuum pump trap – ACC-TRAPSPE

A manifold és a vákumpumpa közé szerelve összegyűjti a beszívott folyadékot, így megvédi a vákumpumpát a szennyeződéstől (1L kapacitás).

On-line SPE

Sample injection and washing (1 & 2)             Sample elution and analysis (3)

Három lépéses folyamat

1. Minta injektálás: A minta injektálás után áthalad az on-line SPE kolonnán, ami visszatartja az analitokat.
2. Mosás: mosó oldat a zavaró komponensek eltávolítására.
3. Analízis: a szelep átkapcsolása után az analitokat az LC mozgó fázissal eluálják és az analitikai kolonnára vezetik.

 • EOn-line AttractSPE™ HLB
 • EOn-line AFFINIMIP® PHENOLICS
 • EOn-line AFFINIMIP® ESTROGENS

Thermo Scientific

Átfogó és innovatív termékkínálat a minta előkészítéshez.


Applikációk: Thermo Scientific AppsLab

SPE

SOLA SPE

A Thermo Scientific™ SOLA™ termékeit bioanalitikai és klinikai kutató analitikusok számára tervezték.

A bioanalitikai módszereknek biztosítaniuk kell a következő feltételeket:
 • ERobusztusság – alacsony analitikai hiba arány
 • EKis mintamennyiség kezelése
 • ENagy érzékenység
 • EJó reprodukálhatóság
 • ENagy érzékenység
 • EEgyszerű alkalmazás
 • ENagyszámú minta kezelése
 • EHatékony és gyors folyamatok

Innovatív technológia

A SOLA SPE termékek megfelelnek ezeknek a követelményeknek az egyedülálló és innovatív frit nélküli SPE technológiának köszönhetően, ami kiküszöböli a hagyományosan töltött SPE oszlopok problémáit (jobb oldali ábra). A segédanyag és az aktív szorbens egyesítésével létrehozott egységes szorbens ágy stabil és kontrollálható átfolyási karakterisztikát ad, és további előnye, hogy viszkózus biológiai mintákkal nem tömődik el, lehetővé téve nagy mennyiségű minta kezelését.

A gyártási folyamat nagyon jó reprodukálhatóságot eredményez, nemcsak cartridge-ról cartridge-ra és well-ről well-re, de sarzsról sarzsra is (bal oldali ábra).

Ezenkívül a Thermo Scientific™ SOLAμ™ SPE termékcsalád további előnyei:

 • EAkár 20-szorosára növelt érzékenység
 • EKis térfogatú minták kezelése
 • EMegnövekedett munkamenet hatékonyság, megbízható eredmények

A SOLA és a SOLAµ megfelel a bioanalitikai vizsgálatok igényeinek:

 • ERobusztus, kis térfogatú minták kezelésére
 • EReprodukálható kis minta- és oldószer mennyiség esetén
 • EMegnövekedett munkamenet hatékonyság
 • EMinta dúsítás (20 szoros)
 • EA szolvatáció és a nem specifikus kötődések/kölcsönhatások csökkentése

SOLAµ SPE Well Plates

2mg/1mL well plate formátum. Nagyon kis minta és oldószer mennyiségekhez nagy mintateljesítményű munkamenetekhez.

SOLA SPE Well Plates

10mg/1mL well plate formátum.

SOLA SPE Cartridges

10mg/1mL cartridge formátum.

SPE

HyperSep SPE

SLE oszlopok és plate

Az SLE gyors és hatékony mintaelőkészítési technika, amelynek figyelemre méltó előnyei vannak a folyadék-folyadék extrakcióhoz (LLE) képest foszfolipidek biológiai mintákból való eltávolítására.
Az SLE az alábbi előnyöket kínálja:
 • ENagyobb reprodukálhatóság és visszanyerés LLE technikákhoz képest
 • EMegakadályozza az emulzió képződést, ami gyakori az LLE esetén
 • EKisebb oldószer igény az LLE -hez képest
 • ETeljesen automatizálható, nem úgy, mint az LLE
 • EA minta extraktum tisztább a protein kicsapási technikákhoz képest
 • ENagyobb érzékenység a protein kicsapási technikákhoz képest

A Thermo Scientific™ HyperSep™ SLE spe oszlop és well plate formátumban, savas és bázikus változatban kapható azért, hogy egyszerűbb legyen a protokoll, amikor savas vagy bázikus mozgó fázist használunk.

HyperSep protein precipitation (fehérje kicsapó) plate

Gyors, hatékony lehetőség fehérjék eltávolítására biológiai mintákból a „protein crash” technikát alkalmazva. Az SPE és SLE-vel kombinálva a Protein Precipitation Plate széleskörű megoldást kínál biológiai minták előkészítésére. A 96 well plate nagyszámú minta előkészítését teszi lehetővé, teljesen automatizálhatóvá lehet tenni a folyamatot.
 • EKettős frit
 • EHidrofób/oleofób fritek lehetővé teszik csak a fehérjék kicsapását
 • EA pórusméretet az ideális áramlási sebességre optimalizálták
 • EA legkevesebb kioldódó anyag szempontjából kiválasztott polipropilén

Microscale SPE plate és pipetta hegyek

HyperSep Lab Plates

Proteinek, DNS, RNS és egyéb biomolekulák tisztítására

 • EKis mennyiségű minták koncentrálása
 • ETöbbféle kromatográfiás töltettel kapható
 • E96 well plate formátum kromatográfiás töltettel a plate alján
 • EManuálisan vagy liquid-handling robottal kezelhető
 • ENem alkalmas vákummal való használatra

HyperSep filter plates

Hatékony tisztítás kis mennyiségű mintákhoz

 • E96 well plate Proteinek, DNS, RNS és egyéb biomolekulák tisztítására
 • EMikrogram-mennyiségű minták tisztításához
 • ETöbbféle kromatográfiás töltettel kapható
 • EVákummal használható

HyperSep Microscale solid phase extraction tips

Forradalmi mikropipetta hegy mintaelőkészítésre

 • EGyorsabb mintaelőkészítés minimális minta veszteséggel
 • ESzabadalmazott mikropipetta hegy amelyben a kromatográfiás töltet a belső felületre van rögzítve/kötve
 • ENincs szennyezés a hegy anyagából
 • EElválasztás 100nL térfogatban
 • EAz applikációkban MS, sótalanítás, protein tisztítás és elektroforézis

HyperSep SpinTip microscale solid phase extraction tips

Forradalmi mikropipetta hegy mintaelőkészítéshez

 • EPipetta hegyek 1-2μm széles réssel az aljukon, ami átengedi a folyadékot, de visszatartja a kromatográfiás töltetet (20-30μm)
 • EGyorsabb mintaelőkészítés minimális minta veszteséggel
 • E Nincs szennyezés a hegy anyagából
 • EElválasztás 100nL térfogatban

Hypersep SPE oszlopok és plate

HyperSep Retain SPE Cartridges and Plates

Sokoldalú polimer anyagok poláros, nem poláros, bázikus és savas vegyületek visszatartására

 • ERendkívül jó visszanyerés poláros, nem poláros analitokra
 • EMagas és egyenletes visszanyerés
 • ENagy kapacitás, nagy tisztaság, nagyon porózus polisztirol DVB funkciós csoportokkal módosítva
 • EPEP – Karbamid a poláros és nem poláros analitokra
 • ECX – Szulfonsav bázikus analitokra
 • EAX – Kvaterner amin savas analitokra
 • EGyors, egyszerű és könnyű előkészítés és módszer fejlesztés
 • EpH stabilitás 0 - 14

HyperSep Hypercarb SPE cartridges and plates

Egyedülálló anyag erősen poláros anyagok visszatartására

 • ESPE 100% porózus grafit (PGC) jó szelektivitással a szerkezetileg hasonló vegyületekre, egyszerű oldószer rendszerekben
 • EKiváló sarzsról sarzsra való reprodukálhatóság
 • EErős visszatartási képesége lehetővé teszi a kis töltetmennyiség alkalmazását a koncentrált extraktumok elérését
 • EKölcsönhatási mechanizmus poláros molekulákkal
 • EpH stabilitás 0 - 14
HyperSep C18

Erősen retentív alkil kötött fázis nem poláros és mérsékelten poláros vegyületekhez.
Alkalmazás:
– Retentív nem poláros vegyületekre
– Visszatartja a legtöbb szerves analitot vizes mátrixokból

HyperSep C8

A C18-nál kevésbé retentív fázis poláros és nem poláros vegyületekhez.
Alkalmazás:
– Gyógyszerek (drogok) és metabolitjaik biológiai mintákban
– Peptidek biológiai mintákban

HyperSep Silica

Poláros szorbens, elsődlegesen az analitok nem poláros mátrixokból történő visszatartására.
Alkalmazás:
– Poláros vegyületek extrakciója többek közt aldehidek, aminok, gyógyszerek, peszticidek és herbicidek
– Karotinoidok, zsírban oldódó vitaminok, aflatoxinok extrakciója élelmiszerekből
– Zsírsavak és foszfolipidek extrakciója

HyperSep Acid washed Silica

Alkalmazás:
– Poláros vegyületek extrakciója talajból, szennyvízből és ivóvízből
– Poláros vegyületek extrakciója élelmiszerekből és italokból

HyperSep Phenyl

A bázikus vegyületek visszatartására alternatív szelektivitást nyújt
Alkalmazás:
– Aromás vegyületek extrakciója
– Bázikus vegyületek extrakciója

HyperSep Cyano

Mérsékelten poláris vegyületek visszatartásához a nem poláris mátrixokból.
Alkalmazás:
– Poláros vegyületek visszatartása hexánból és olajokból
– Mérsékelten poláros vegyületek fordított fázisú extrakciója

HyperSep Florisil

Poláros vegyületek izolálására apoláros mátrixokból
Alkalmazás:
– Peszticidek extrakciója hivatalos módszerek szerint
– poliklórozott bifenilek transzformátor olajból
– Alkoholok, aldehidek, aminok, és drogok

HyperSep Diol

Ideális poláros vegyületek extrakciójára
Alkalmazás:
– Poláros vegyületek normál fázisú extrakciója
– Poláros vegyületek tisztítása

HyperSep Aminopropyl WAX

Gyenge anioncserélő szorbens erős savak extrakciójához
Alkalmazás:
– Szerkezeti izomerek elválasztása
– Gyógyszerek és metabolitjaik biológiai folyadékokból
– Szacharidok, fenolok és ásványolaj termékek elválasztása

HyperSep Carboxylic Acid WCX

Gyenge kationcserélő szorbens erős bázisok extrakciójára
Alkalmazás:
– Gyógyszerek és metabolitjaik biológiai folyadékokból
– Peptidek szérumból, plazmából vagy biológiai folyadékokból
– Peszticidek vízben, élelmiszerben és italokban
– Nucleinsavak, nucleotidok és felületaktív anyagok

HyperSep Verify CX

Apoláros és ionos tulajdonság a kábítószerek vizsgálatára
Alkalmazás:
Kábítószerek vizsgálata biológiai mátrixokból (bázikus és semleges drogok)

HyperSep Verify AX

Apoláros és ionos tulajdonság savas drogok és metabolitjaik vizsgálatára.
Alkalmazás:
– THC és metabolitjaik vizsgálata

HyperSep SCX

Erős kationcserélő töltéssel rendelkező  töltet bázikus vegyületek extrakciójára
Alkalmazás:
– Komplex mintákból kationos vegyületek izolálása
– Bázikus gyógyszerek/drogok eltávolítása
– Szerves bázisok
– Nukleobázisok, nukleotidok és felületaktív anyagok

HyperSep SAX

Erős anioncserélő szorbens gyenge savak extrakciójához
Alkalmazás:
– Anionos vegyületek izolálása komlex mintákból.
– A savas élelmiszer pigmentek eltávolítása
– Fenolos vegyületek izolálása
– Nukleinsavak, nukleotidok és felületaktív anyagok

SPE

Manifoldok és kiegészítők

Manifoldok

HyperSep positive pressure manifold

A Thermo Scientific™ HyperSep™ Positive Pressure Manifold egyszerre 48 különböző méretű, 1, 3, 6, és 10/15mL SPE oszlopot tud kezelni. Az SPE oszlopokra felvitt mintát pozitív nyomással, mindegyik pozícióban egyenlő áramlással lehet extrahálni. Az extraktumokat 13 vagy 16mm csövekbe lehet gyűjteni. Ez az SPE manifold nagyszámú minta gyors, egyszerű és robusztus előkészítését teszi lehetővé.

HyperSep universal vacuum manifold

Mintaelőkészítés SPE oszlopokkal, vagy 96 well plate-tel a rugalmasan alkalmazható Thermo Scientific™ HyperSep™ Universal Vacuum Manifold segítsédével. A manifold összeállítása: alap, vákuum szelep, dugók, cső.

HyperSep-96 well plate vacuum manifold

A Thermo Scientific™ HyperSep™ Vacuum Manifoldot HyperSep SPE kolonnákkal és HyperSep-96™ well plate-tel való használatra tervezték.

HyperSep glass block manifolds

A Thermo Scientific™ HyperSep™ Glass Block Manifold egyszerű és gyors módszert kínál egyszerre több minta előkészítésére. A manifold merev Corian teteje nem vetemedik, a minta közvetlenül az eldobható teszt csőbe eluálódik. A kialakítás lehetővé teszi az extrakciós folyamat vizuális követését, jól tisztítható.

Hypersep online SPE termékek

Megfelelő HPLC kolonnát használva visszatartja az analitokat a minta mátrixból.
 • ESzennyezők hatékony eltávolítása, mint pl.: proteinek a mintában
 • EKompatibilis a legtöbb HPLC rendszerrel
 • EA célvegyület gyors és hatékony tisztítására és koncentrálására

Quechers

HyperSep

A QuEChERS Diszperzív SPE módszerek kényelmesen és hatékonyan alkalmazhatóak a peszticid maradékok extrakciójára élelmiszerekből és egyéb komplex mátrixokból. Ennek a robusztus eljárásnak több előnye van: magas visszanyerés, pontos eredmények, nagy minta mennyiség, alacsony oldószer és és laboratóriumi edény használat, kevés munka- és helyigény, alacsonyabb vegyszer költség. A Thermo Scientific™ HyperSep™ Diszperzív SPE Extrakciós termékek előre összeállított szorbens kombinációkkal kaphatók, az optimális extrakció megvalósítására a QuEChERS módszerekben.

Megfontolandók a módszerfejlesztés során

1. Határozzuk meg a kérdéses peszticidek tulajdonságait

 • EBázis érrzékeny vegyületek: használjunk a szorbens mellé Nátrium-acetátot
 • EpH-függőek
 • ENem bázis érrzékeny vegyületek: használjunk a szorbens mellé Nátrium-kloridot, nátrium-citrátot

2. Határozzuk meg a minta mátrix tulajdonságait:

 • EÁltalános
 • EZsíros
 • ESzínes
 • EErősen színes

Termék választás – mintatisztítás

 
Mátrix Típus Példa Szorbens követelmények
Általános mátrixok alma, uborka, dinnye Magnézium szulfát, PSA
Zsíros mátrixok tej, gabonák, hal Magnézium szulfát, PSA, C18
Színes mátrixok saláta, sárgarépa, bor Magnézium szulfát, PSA, C18, GCB
Erősen színes mátrixok spenót, piros paprika Magnézium szulfát, PSA, C18, GCB

Felmerülő problémák megoldása

 

Probléma Okok Megoldás
A sík szerkezetű peszticidek elvesztése A GCB jelenléte a sík szerkezetű peszticidek elvesztését okozhatja Kevesebb GCB-t tartalmazó terméket használjon
Használjon Dual Phase QuEChERS terméket
savas vegyületek elvesztése pl. 2,4-D a kiindulási mátrixból A PSA  extraháljaa savas vegyületeket a mátrixból a Használjon magnézium szulfátot és C18-at tartalmazó terméket
Vegyületek elvesztése a későbbi analízisek során Néhány vegyület instabil és lebomolhat az analízis során Használjon stabilizáló szert pl. toluol vagy sorbitol
A minta hozzáadása a szorbenst tartalmazó QuEChERS extrakciós csőhöz exoterm reakciót okoz Exotherm reakció jön létre a mintában levő víz és a magnézium szulfát közt Adja a mintát a csőbe, utána az oldószert, utána a szorbenseket
Gyenge visszanyerés peszticid vegyületekre A minta nincs jól homogenizálva Mem megfelelő termékeket alkalmazott
A minta 80% vagy nagyobb mértékben legyen hidratálva
Határozza meg a peszticidek tulajdonságait pl. vannak bázis érzékeny vegyületek

Telos

A TELOS® a Kinesis saját márkájú mintaelőkészítő termékcsaládja. Az ISO9001 akkreditáció szerint kifejlesztett és gyártott TELOS mintaelőkészítő termékek szilárd fázisú extrakciót (oszlopok és 96 helyes well plate), támogatott folyadék extrahálást, protein kicsapást és szűrő termékeket tartalmaznak.

SPE

TELOS Neo™

TELOS Neo™ Polymer SPE kolonnákat és 96-well Plate-eket vegyületek extrakciójára alkalmazzák vizes mátrixokból.

A TELOS neo SPE termékek a polimer szorbensek előnyeit kínálják, mint az egyszerű módszerfejlesztés, széles körű alkalmazhatóság és hogy nem érzékenyek a kiszáradásra. A vízzel nedvesedő optimalizált felület, a nagy fajlagos felület és a pH stabilitás biztosítja a magas reprodukálható visszanyeréseket az analitok széles körére.

TELOS neo szorbensek retenciós mechanizmusai:

 • ENon-polar (TELOS neo PRP (Polar-modified Reversed Phase)
 • EMixed-mode Cation Exchange (TELOS neo PCX)
 • EMixed-mode Weak Cation Exchange (TELOS neo WCX)
 • EMixed-mode Anion Exchange (TELOS neo PAX)
 • EMixed-mode Weak Anion Exchange (TELOS neo WAX)

A megfelelő szorbens kiválasztása az alkalmazás alapján

Alkalmazás PRP PCX WCX PAX WAX
Savas, semleges és bázikus analitok szimultán extrakciója X
Bázikus Ionizálható Analitok X
Kvaterner Amin vagy több bázikus csoportot tartalmazó analitok X
Savas Ionizálható Analitok X
Erős sav vagy több savas csoportot tartalmazó analitok X
Savas, semleges és bázikus analitok frakcionálása X X X X
Zwitterionos analitok X X X X X

Apoláros SPE

Telos neo PRP

A fordított fázisú SPE népszerű marad, mivel a vegyületek széles körére alkalmazható. Ehhez az analitnak megfelelő apoláros (hidrofób) karakterrel kell rendelkeznie. A TELOS neo PRP (Polar-modified Reversed Phase) egy vízzel nedvesíthető apoláros SPE oszlop szabadalmazott polimer szerkezettel. A felület kémiáját úgy optimalizálták, hogy visszatartson különböző polaritású vegyületeket a poláros metabolitoktól a nagyobb móltömegű analitokig.

Mixed-mode SPE

A TELOS neo Mixed-mode SPE szorbensek kettős retenciós mechanizmussal működnek, ami nagymértékben lecsökkenti a mátrix komponenseket az extraktumban. Egy pontosan végrehajtott elúciós profillal eltávolíthatóak a mátrix komponensek, mint sók, fehérjék, foszfolipidek, stb. Az analit eluálható a kolonnáról savas vagy bázikus módosítót( az SPE szorbenstől függően) tartalmazó szerves oldószerrel. A TELOS neo Mixed-mode SPE szorbensek négy népszerű fázissal kaphatóak: erős és gyenge kationcserélők bázikus analitok extrakciójára, erős és gyenge anioncserélő savas analitokhoz.

Telos neo PCX

Ionizálható bázikus analitok extrakciójára válassza a mixed-mode cation cserélő SPE-t. A hidrofób és erős kationcserélő csoportok kombinációja biztosítja, hogy a TELOS neo PCX robusztus és megbízható mintaelőkészítési eljárást nyújt a bázikus analitok vizes mátrixokból(plazma, vizelet,…) történő extrakciójára.

Telos neo PAX

Ionizálható savas analitok extrakciójára válassza a mixed-mode anion cserélő SPE-t. A hidrofób és erős anioncserélő csoportok kombinációja biztosítja, hogy a TELOS neo PAX robusztus és megbízható mintaelőkészítési eljárást nyújt a savas analitok vizes mátrixokból(plazma, vizelet,…) történő extrakciójára.

Telos neo WCX

Az erősen bázikus analitok és kvaterner aminok erős kationcserélő SPE szorbensről való elúciója nehéz az analit és a szorbens közti erős ionos kölcsönhatás miatt. A TELOS neo WCX egy mixed-mode gyenge kationcserélő szorbens, amely apoláros és gyenge savas funkciós csoportokat tartalmaz. Ez a kettős retenciós mechanizmus ideális környezetet teremt minden bázikus vegyület (erős bázisok és kvaterner aminok is) sikeres visszatartására és elúciójára.

Telos neo WAX

Az erősen savas vegyületek erős anioncserélő SPE szorbensről való elúciója általában nem lehetséges az analit és a szorbens közti erős ionos kölcsönhatás miatt. A TELOS neo WAX egy mixed-mode gyenge anioncserélő szorbens, amely apoláros és gyenge bázikus funkciós csoportokat tartalmaz. Ez a kettős retenciós mechanizmus ideális környezetet teremt minden savas vegyület (erős savak is) sikeres visszatartására és elúciójára.

SPE

Szilika alapú

A TELOS szilika alapú SPE kolonnák minden komponensét a gyártás minden lépésénél tesztelik, hogy nagy tisztaságú terméket kapjanak. Minden szorbens minden gyártási tételét szintézis után tisztítják, hogy eltávolítsák a reagenseket, szennyezőket, hogy a kész SPE kolona ne tartalmazzon kioldható szennyezést. A csöveket és a friteket úgy tisztítják, hogy az megfeleljen az analitikai kihívásoknak/kimutatási határoknak, és az összeállított SPE oszlopokat csomagolás előtt tisztaság vizsgálatnak vetik alá. Az oszlopokat zárt fólia zacskóba csomagolják, hogy megóvják a nedvességtől és a környezeti szennyezésektől.

Fordított fázisú szilika alapú SPE oszlopok

A fordított fázisú SPE a legelterjedtebb az analitikai laboratóriumokban, mivel a vegyületek széles körére alkalmazható. Ehhez az analitnak megfelelő apoláros (hidrofób) karakterrel kell rendelkeznie. A TELOS kínálata tartalmazza a leggyakrabban alkalmazott fordított fáziú SPE szorbenseket. A felületet úgy optimalizálták, hogy az apoláros és szilanol kölcsönhatások megfelelő egyensúlyát hozzák létre. Az endcapped szorbenseket olyan alkalmazásoknál használják, ahol a szilanol kölcsönhatás minimalizálására van szükség.

 • ETELOS C18 (Octadecyl)
 • ETELOS C18(EC) (Octadecyl, Endcapped)
 • ETELOS C18 AQ(EC) (Octadecyl, Endcapped)
 • ETELOS C8(EC) (Octyl, Endcapped)
 • ETELOS C2(EC) (Ethyl, Endcapped)

Szilika alapú ioncserés SPE oszlopok

A TELOS ioncserélő szorbenseit ionizálható analitok szelektív extrakciójára alkalmazzák vizes és nem vizes mintákból. A TELOS SPE kolonnák közt megtalálhatóak az erős és gyenge kationcserélők a bázikus vegyületekhez, és erős és gyenge anioncserélők a savas vegyületekhez.

Kation

A TELOS kationcserélő szorbenseket pozitív töltéssel rendelkező (pH-tól függően) bázikus vegyületek vizes mintákból történő extrakciójára  alkalmazzák. Apoláros oldószerrel is használható.

 • ETELOS SCX (Ethylbenzene Sulfonic Acid)

Anion

A TELOS anioncserélő szorbenseket negatív töltéssel rendelkező (pH-tól függően) savas vegyületek vizes mintákból történő extrakciójára  alkalmazzák. Apoláros oldószerrel is használható.

 • ETELOS SAX (Quaternary Amine)
 • ETELOS NH2 (Aminopropyl)

Szilika alapú normál fázisú SPE oszlopok

Apoláros oldószerekből történő minta tisztítást normál fázisú (poláros) SPE oszlopokkal végzik, mint a szilika és amino fázisok. Vagy a keresett vegyületet tarthatjuk vissza, vagy eltávolíthatjuk a poláros szennyezőket a mintából. Ha a szilika alapú szorbensekétől eltérő szelektivitás szükséges, speciális szorbens, a FLORISIL® használható.
 • ETELOS SILICA (Unmodified)
 • ETELOS NH2 (Aminopropyl)
 • ETELOS Florisil® PR Grade (Magnesium Silicate)

SPE

TELOS ENV

Nagy fajlagos felület

A DVB polimer szorbens felületét úgy optimalizálták, hogy a következő tulajdonságokkal rendelkezzen: apoláros kölcsönhatás, vízzel nedvesíthető legyen, nagy fajlagos felületű legyen. A nagy fajlagos felület (~900 m2/g) kiváló visszatartást biztosít a poláros vegyületeknek, mint fenolok, fenoxi-alkán-karbonsav herbicidek környezeti mintákból, valamint gyógyszer metabolitoknak biológiai mintákból.
Applikációs gyűjteménnyel segítünk a TELOS ENV SPE kolonnák alkalmazásában.

Optimális teljesítmény

Bármilyen a minta típusa vagy térfogata, az oszlopról oszlopra való egyenletes áramlási karakterisztika döntő fontosságú a megbízható eredmények szempontjából. A felületi kémia, a szemcseméret eloszlás és a töltési technika gondos ellenőrzése biztosítja az SPE oszlopok optimális teljesítményét akár nagy mennyiségű, vagy viszkózus minták esetén is.

Nagy és kisebb mintamennyiség

Nagy térfogatú környezeti minta esetén (>500ml), a TELOS ENV 200mg konfigurációk ajánlottak, ezek nyújtják a megfelelő kapacitást és flexibilitást a megfelelő kolonna dimenziók kiválasztásához. Kisebb mintamennyiségekhez a 100mg-os kolonnát javasoljuk.

Nagy tisztaságú, megbízható termékek

A TELOS ENV SPE komponenseit a gyártási folyamat minden lépésénél tesztelik, hogy nagy tisztaságú terméket kapjanak. A szorbens minden gyártási tételét szintézis után tisztítják, hogy eltávolítsák a reagenseket, szennyezőket, hogy a kész SPE kolonna ne tartalmazzon kioldható szennyezést. A csöveket és a friteket úgy tisztítják, hogy az megfeleljen az analitikai kihívásoknak/kimutatási határoknak, és az összeállított SPE oszlopokat csomagolás előtt tisztaság vizsgálatnak vetik alá. Az oszlopokat zárt fólia zacskóba csomagolják, hogy megóvják a nedvességtől és a környezeti szennyezésektől.

SPE

TELOS H-CX

Kábítószer-, vagy toxikológiai screening alkalmazásokra

A felületet úgy optimalizálták, hogy a megfelelő szintű apoláros és kationcserélő kölcsönhatást nyújtsa anélkül, hogy romoljon a bázikus vegyületekre való alkalmazhatóság. A két funkciós csoport közelsége miatt (azonos részecskén) a TELOS H-CX SPE oszlopok hatékony analit transzfert tudnak létrehozni az apolárosról az ioncserés helyre. A TELOS H-CX SPE oszlopok ideálisak a leggyakoribb kábítószerek (DOA) ezek közt a NIDA/SAMHSA által listázottak megerősítítő vizsgálatára. Ezek a mixed-mode oszlopok alkalmasak a kábítószer-, vagy toxikológiai screening alkalmazásokra, ahol a különböző kábítószer típusokat különböző funkcionalitással extrahálnak ugyanabból a mintából.

Nagy tisztaságú, megbízható termékek

A TELOS H-CX SPE komponenseit a gyártási folyamat minden lépésénél tesztelik, hogy nagy tisztaságú terméket kapjanak. A szorbens minden gyártási tételét szintézis után tisztítják, hogy eltávolítsák a reagenseket, szennyezőket, hogy a kész SPE kolonna ne tartalmazzon kioldható szennyezést. A csöveket és a friteket úgy tisztítják, hogy az megfeleljen az analitikai kihívásoknak/kimutatási határoknak, és az összeállított SPE oszlopokat csomagolás előtt tisztaság vizsgálatnak vetik alá. Az oszlopokat zárt fólia zacskóba csomagolják, hogy megóvják a nedvességtől és a környezeti szennyezésektől.

Optimális teljesítmény

Bármilyen a minta típusa vagy térfogata, az oszlopról oszlopra való egyenletes áramlási karakterisztika döntő fontosságú a megbízható eredmények szempontjából. A felületi kémia, a szemcseméret eloszlás és a töltési technika gondos ellenőrzése biztosítja az SPE oszlopok optimális teljesítményét akár vér, szövet vagy vizelet minták esetében.

Különböző konfigurációkban is elérhetőek

A TELOS H-CX SPE különböző konfigurációkban kapható, hogy megfeleljen minden minta típusnak és mennyiségnek. A 130 és 300 mg töltetű oszlopok használják a kábítószer extrakciójára és megerősítő vizsgálatára. Mindegyik konfiguráció használható manuális és automatával történő használatra.

SPE

TELOS Microplate™

Moduláris rendszer

Az új  TELOS MicroPlate™  kis mennyiségű minták biológiai fluidumokból történő extrakciójára, minta kezelésére készült. A belső átmérő, a frit kialakítása és a szorbens teszi lehetővé a biológiai minták kezelését. A TELOS MicroPlate™ moduláris rendszerű, lehetővé teszi a különböző számú minta rugalmas kezelését. A teljesen, vagy részlegesen feltöltött plate-ek vákummal vagy pozitív nyomással is feldolgozhatóak. Továbbá a well kivezetését úgy tervezték, hogy jól beleérjen a gyűjtő plate-be, hogy a keresztszennyeződést elkerüljék. A TELOS MicroPlate™ 5 és 10mg töltetmennyiséggel és ötféle TELOS neo töltettel (PRP, PCX, WCX, PAX, WAX) kapható.

Használat

A TELOS MicroPlate feltöltött plate vagy külön well formában kapható. Ez lehetővé teszi a termék használatát mind a nagy mintateljesítményű (feltöltött plate) módszereknél, mind a változó mintaszámú alkalmazásoknál, ahol a megfelelő számú well feltölthető az alapra. Vákuum alkalmazása esetén a nem használt helyeket le lehet zárni.

A egyedi well kivétele és behelyezése egyszerű, behelyezéskor egy kattanás jelzi, hogy jól végeztük el. A well egy eltávolító eszköz segítségével könnyen kivehető.

A TELOS MicroPlate vákuum és pozitív nyomásos készülékkel is használható. A well kivezetése túlnyúlik a plate peremén, így teljesen beleér a gyűjtő plate-be. A TELOS 5mg MicroPlate esetén az elúciós térfogat 50µl lehet. A visszanyerési adatok két β-blocker, a Metoprolol és a Propanolol emberi plazmából (50µl) való TELOS neo PRP 5mg MicroPlate -tel végzett extrakciójából származnak.

Analyte Concentration (ng/ml) Mean recovery (%) RSD (%)
Metoprolol 0.5 86.8 3.93
2.5 92.6 3.12
10 93.9 2.21
Propranolol 1 88.1 3.54
5 90.2 2.03
20 95.6 3.17

Optimális kialakítás

A TELOS MicroPlate well kialakítása lehetővé teszi az analit és a szorbens maximális kölcsönhatását és biztosítja, hogy az elúciós térfogat a lehető legkisebb legyen. Ez különösen fontos 100µl vagy kisebb mintamennyiségek esetén, és biztosítja a legrövidebb elpárologtatási időt az LC-MS/MS analízis előtt.
A frit és a well optimális kialakítása lehetővé teszi, hogy az összes töltetágy 10 – 15µl legyen. Az 5mg szorbenssel töltött well esetében elég 50µl eluens.

SPE

TELOS PPT

A TELOS® PPT Protein Precipitation Plate és kolonna biológiai mintákhoz, főképpen plazma tisztítására használható.
1ml kolonna és 96-well plate formában kapható, ideális mind a nagy mintateljesítményű, mind a változó és kis mintaszámú mintaelőkészítési folyamatoknál.

Működése

A TELOS PPT termék alapos vizsgálata garantálja, hogy nincs acetonitril vagy acetonitril/plazma áttörés a folyamat során. Csak akkor jut át a szűrlet a gyűjtő fiolába vagy plate-be, amikor a következő vákuumot alkalmazzák.
A teljes kicsapási folyamat az oszlopban, vagy well-ben zajlik le. A TELOS PPT kolonnák és plate-ek használata szükségtelenné teszi az off-line folyadék kezelési és centrifugálási lépéseket. A teljes folyamat in szitu valósul meg.

Formátum

A TELOS PPT termékek 96-well plate és 1mL kolonna formátumban kaphatók. A 96-well plate nagy mintateljesítményű módszerekre lett optimalizálva, amelyekhez szüksédes a mikrotiter plate formátum. Egyedi kolonnákat igénylő alkalmazásoknál, vagy ahol változó és kevés számú mintát kell kezelni, az 1ml oszlopot javasoljuk.

Az optimális acetonitril plazma arány 4:1  v/v. Ez biztosítja a teljes kicsapódást és a szűrlet csapadék mentességét. Ha csökkent acetonitril/plazma arányt alkalmazunk, a teljes kicsapódás nem jön létre, vagy a gyűjtő plate-ben lesz a szűrés után. Nagyobb acetonitril/plazma arány a minta szükségtelen higítását és hosszabb elpárologtatlási időt eredményez. A legkisebb plazma minta mennyiség az ajánlott eljárás szerint 15μl. Ehhez 60μl acetonitrilt kell adni – ez adja meg a minimális kezelhető mintamennyiséget. A maximális plazma mennyiség 200μl az 1ml oszlopon és 400μl a 96-well plate-en.

SPE

TELOS Phase separator

Működése

A folyadék-folyadék extrakció általánosan használt technika a reakcióelegyek feldolgozásánál. A TELOS® Phase Separators lehetővé teszi a vizes és klórozott oldószerek könnyű elválasztását választótölcsér üvegedény mosogatás nélkül.
Egyszerűen adjuk a két oldószert a megfelelő méretű oszlopba, várjunk néhány másodpercig és kezdjük gyűjteni a klórozott oldószert. A vizes réteg bennmarad a TELOS Phase Separatorban.
A szabadalmazott hidrofób frit a gravitáció hatására átengedi a klórozott oldószert a gyűjtőedénybe. Amint a vizes oldószer eléri a fritet, az áramlás megáll.
Miután felvittük az oszlopra a vizes – klórozott oldószer elegyet, magára lehet hagyni, amíg a klórozott oldószer átmegy a gyűjtő edénybe. A gyűjtött frakció vízmentes lesz. A TELOS Phase Separator több, mint 48 óráig visszatartja a vizet.

Formátum, méretek

A TELOS Phase Separator ötféle (6, 15, 25, 70 és 150ml) méretben segíti a reakcióelegyek feldolgozását, továbbá 96-well formátumban is kapható a nagy mintateljesítmény igényű alkalmazásokhoz.

Cégünkről

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Elérhetőségek

1087 Budapest,
Asztalos Sándor u. 5-6.

+36 30 922 85 18
+36 30 966 65 36
+36 20 491 72 54

info@bioszeparacio.hu