AFFINISEP

Az AFFINISEP egy magas szintű technológiát alkalmazó francia cég, innovatív kiteket gyárt az analitikai kémia, radiokémia és a diagnosztika számára. Megoldási lehetőségeket kínálnak az analitikai és kutató laboratóriumoknak élelmiszer minőség-és biztonság, mezőgazdasági termékek ellenőrzésének területén, a víz, talaj élelmiszer-, gyógyszer-, vegyipari és kőolajipari termékek minőségének monitorozásában.

Megfelelő SPE oszlop kiválasztása

SPE

AFFINIMIP®

Szelektív SPE oszlopok MIP (Molecularly Imprinted Polymers) fázisokkal, ami a szelektivitás szempontjából az immunaffinitás kolonnák előnyeit,
az ár és robusztusság szempontjából a polimer SPE oszlopok tulajdonságait nyújtja.

A MIP fázisok alak memóriával és a minta molekulának megfelelő funkciós csoportokkal rendelkeznek. Az AFFINISEP Imprinting eljárást alkalmazva tervezi ezeket az anyagokat úgy, hogy szelektíven felismerje a cél molekulát, még szerkezetileg és funkcionalitásában hasonló vegyületek jelenlétében is.

Az útmutató minden szükséges információt tartalmaz (többek közt a protokollt) az analízis sikeres végrehajtásához. Nincs szükség módszerfejlesztésre. A protokoll könnyű, egyszerű és gyors. A kromatográfiás analízis így gyors az analit és az AFFINIMIP® SPE közti affinitás következtében. A módszereket az analitot leggyakrabban tartalmazó mátrixok felhasználásával fejlesztették. A mátrixok nagyon különbözőek lehetnek, úgy, mint vizes- (élelmiszerek, takarmányok, biológiai mátrixok), teljesen szerves- (olaj), porszerű- (tejpor), vagy gabona magvak. Az AFFINIMIP® SPE lehet a megoldás, ha a mintaelőkészítés nagyon bonyolult, vagy nem ad megbízható eredményeket.

Az AFFINIMIP®SPE szelektivitásának köszönhetően szoros mosási lépéseket lehet alkalmazni az egyéb anyagok eltávolítására, így minimálisra csökkenthetjük a mátrix hatását. Csökkenti az ion-elnyomást.

Az AFFINIMIP® SPE protokoll három lépésből áll, minta felvitel, mosás és elúció.

Az AFFINIMIP® SPE megkönnyíti kis mennyiségű szennyezők extrakcióját komplex mátrixokból az élelmiszerbiztonság, környezetvédelem és gyógyszeripar területén. (Mikotoxinok, fenolok, endokrin rendszert károsító anyagok, drog maradékok, peszticidek, és egyéb alkalmazások.) Az SPE protokoll különböző bonyolult mátrixokra a használati útmutatóban megtalálható.

Mycotoxin

AFFINIMIP® SPE Patulin

Szelektív SPE oszlpok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a toxint HPLC analízis előtt, komplex mátrixokból, mint almalé, kompót, almapüré tartalmú bébiétel. Az FDA és az Európai Unió maximális koncentrációként almaléből 50μg/L -t és almapüréből 25μg/kg-ot javasol. Az Európai Unió tagállamai 10μg/kg felső határértéket határoztak meg mind az almalére, mind a szilárd alma termékekre (püré, kompót) (European Commission Regulation (EC) 1881/2006).

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő AFFINIMIP® Patulin kit-et, melyek az alábbiakból állnak:
 • ESPE
 • EHPLC oszlop
 • EPektináz oldat
 • EPatulin standard
Rendelési információk
Megnevezés, cartridge formátum, szorbens mennyisége Kiszerelés Termékkód
AFFINIMIP®SPE Patulin for apple juice or apple puree

Open cartridge 3mL 100mg

25 db/cs. FS102-02
50 db/cs. FS102-03
AFFINIMIP®SPE Patulin for dried apple, apple juice, apple puree, concentrate and thick fruit juice

Open cartridge 6mL 200mg

25 db/cs. FS102-02B-200mg
50 db/cs. FS102-03B-200mg
Pectinase enzymatic solution 50 mL REA-001-50mL
Kit Pectinase & AFFINIMIP®SPE Patulin for apple juice or apple puree
50mL Pectinase solution + open cartridges 3mL 100mg
25 db/cs. + 50mL FS102-02K
50 db/cs. + 50mL FS102-03K
Kit Pectinase & AFFINIMIP®SPE Patulin for dried apple, apple juice, apple puree, concentrate and thick fruit juice
50mL Pectinase solution + open cartridges 6mL 200mg
25 db/cs. + 50mL FS102-02KB-200mg
50 db/cs. + 50mL FS102-03KB-200mg
Patulin standard solution – 1mL -100µg/mL 1mL vial REA-PAT-1mL
HPLC column Silact™HPLC LC-Patulin 150x 2,1mm LC-pat-150.2.1
AFFINIMIP® SPE Patulin & HPLC column (3ml) 50 db/cs. SPE + 1db HPLC oszlop FS102-03KLC
(6ml) 50 db/cs. SPE + 1db HPLC oszlop FS102-03BKLC-200mg
AFFINIMIP® SPE Patulin, HPLC column & standard (3mL) 50db/cs. SPE + HPLC oszlop + standard FS102-03KLCS
AFFINIMIP® SPE Patulin, HPLC column, pectinase & standard (3mL) 50db/cs. SPE + HPLC oszlop + pectinase + standard FS102-03BKLCSP-200mg
Rendelési információk - speciális formátumok
Megnevezés, cartridge formátum Kiszerelés Termékkód
AFFINIMIP®SPE Patulin for Multipurpose sampler automate (GERSTEL)-3mL 50 db/cs. FS102-03-GERSTEL
AFFINIMIP®SPE Patulin for Multipurpose sampler automate (GERSTEL) -6mL 50 db/cs. FS102-03B-GERSTEL
AFFINIMIP®SPE Patulin for ASPEC automate (GILSON)-3mL 50 db/cs. FS102-03
AFFINIMIP®SPE Patulin for ASPEC automate (GILSON)-6mL 50 db/cs. FS102-03B-200mg

AFFINIMIP® SPE Deoxynivalenol

Szelektív SPE oszlopok Deoxynivalenol extrakciójára. Az (EC) N°1126/2007 rendelet meghatározza a maximum határértéket Deoxynivalenolra, pl.: 1750μg/kg kukoricára, 750μg/kg gabona lisztekre, 200μg/kg bébiételekre. Az FDA 1ppm határértéket állapított meg a vomitoxinra.

AFFINIMIP® SPE Zearalenone

Szelektív SPE oszlopok Zearalenone extrakciójára komplex mátrixokból, mint kukorica, gabona alapú bébiétek, rizs. Az (EC) N°1881/2006 rendelet meghatározza a Zearalenone maximális koncentrációját élelmiszerekben, ami 100μg/kg gabonafélékben, és 20μg/kg a kukorica alapú bébiételekben.

AFFINIMIP® SPE Ochratoxin A

Szelektív SPE oszlopok Ochratoxin A-ra, szelektíven tisztítják és koncentrálják a toxint HPLC analízis előtt, a különböző mátrixokból, mint búza, kukorica, bors, paprika, vörös- és fehér bor. Európában az (EC) N°1881/2006 rendelet meghatározza Ochratoxin A-ra a maximum határértéket élelmiszerekre: 5μg/kg gabonákban, 2ppb borban. Az (EC) N°105/2010 rendelet meghatározza a határértéket fűszerekre.

AFFINIMIP® SPE FumoZON

Olyan SPE oszlopok, amelyek szelektíven és szimultán lehet tisztítani és koncentrálni a Fumonizineket és a Zearalenone -t HPLC analízis előtt komplex mátrixokból, mint a kukorica és a gabona alapú bébiételek. Az (EC) N°1126/2007 rendelet 20μg/kg és 200μg/kg szinten határozza meg a maximális értékeket bébiételben Zearalenonra és Fumonizinekre vonatkozóan.

AFFINIMIP® SPE Multimyco LCMSMS

Multimikotoxin SPE oszlopok, amelyekkel szelektíven és szimultán lehet tisztítani és koncentrálni a fumonizineket, Aflatoxinokat, Ochratoxin A, T-2, HT-2, Zearalenont és Deoxynivalenolt LC-MS/MS analízis előtt komplex mátrixokból, mint a gabonák. Európában szabályozzák ezen mikotoxinok határértékét, azonkívül azonos mátrixokban fordulnak elő.

Endokrin

AFFINIMIP® SPE Estrogens

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a természetes és szintetikus ösztrogéneket további analízis előtt komplex mátrixokból, mint víz, plazma vagy szérum.

AFFINIMIP® SPE Phenolics

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a fenolos vegyületek széles tartományát további analízis előtt. A Fenolos vegyületek csoportja több száz vegyületet tartalmaz, melyekben legalább egy aromás gyűrű van egy hidroxil csoporttal. A fenolos vegyületek egy nagyon fontos vegyületcsoport, megtalálhatóak természetes vegyületként, pl. növényekben, vagy szintetikus termékekben.

AFFINIMIP® SPE Bisphenols

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Biszfenolokat, mint pl. a Biszfenol A, és a nagyon hasonló szerkezetű vegyületeket analízis előtt. Az 2011/8/EU  2011 Január 28 EU rendelet 0.6 mg BPA/kg élelmiszer-ben határozta meg a specifikus határértéket. Ezen kívül a rendelet megtiltja a BPA használatát a cumisüvegek gyártásánál.

Rendelési információk
Termékszám Megnevezés Kiszerelés
FS106-03 Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 50db/cs - 3mL PP cartridges
FS106-03A Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 50db/cs - 1mL PP cartridges
FS106-03B Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 50db/cs - 6mL PP cartridges
FS106-03G Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 50db/cs - 6mL GLASS cartridges
FS106-1.96W Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 96 well plate - 1 unit
FS106-03B-GIL AFFINIMIP® SPE Bisphenols for Gilson automates 50db/cs - 6mL PP cartridges
FS106-04BTL Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 100db/cs - 6mL PP flangeless
FS106-04TL Selective SPE cartridges for Bisphenol A and analogues 100db/cs - 3mL PP flangeless

Antibiotikum, kábítószer maradvány

AFFINIMIP® SPE Amphetamines

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják az Amfetamin és Metamfetamin származékokat komplex mátrixokból, mint a szérum és a vizelet. A legtöbb európai országban tiltott az Amfetamin fogyasztása. A francia szabályozás a vérben 50ng/mL maximum értéket határozott meg autóvezetők esetében.

AFFINIMIP® SPE Phenolics

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a fenolos vegyületek széles tartományát további analízis előtt. A Fenolos vegyületek csoportja több száz vegyületet tartalmaz, melyekben legalább egy aromás gyűrű van egy hidroxil csoporttal. A fenolos vegyületek egy nagyon fontos vegyületcsoport, megtalálhatóak természetes vegyületként, pl. növényekben, vagy szintetikus vegyületekben.

AFFINIMIP® SPE Tamoxifen

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Tamoxifent és metabolitjait biológiai mintákból, mint pl. vizelet (minta tisztítása és koncentrálása nyomnyi mennyiségeknél ). 2000 január óta a Tamoxifen (antiösztrogén molekula) felkerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiltott anyagokat tartalmazó listájára. Ezen vegyületek jelenléte a vizeletben dopping vétséget jelent. Komplex minták, mint biológiai folyadékok analízis előtt mintaelőkészítést igényelnek.

AFFINIMIP® SPE Tetracyclines

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Tetraciklineket komplex mátrixokból, mint a tej. Különböző nemzetközi egészségügyi szervezetek megállapították a tetraciklinek maximális értékét tejben. Világszerte ez az érték 100ppb.

AFFINIMIP® SPE Zeranol

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Zeranolt (vagy α-Zearalanolt) és maradékait komplex mátrixokból, mint vizelet és hús. Használata sok országban tiltott (pl.EU rendelet 96/22/EC, és Kínában is)

Peszticid, herbicid

AFFINIMIP® SPE Glyphosate – AMPA

Az oszlopok lehetővé teszik a Glyphosate -nak [(N-phosphonomethyl)glycine] és fő metabolitjának (aminomethylphosphonic acid (AMPA)) extrakcióját. Mindkét molekulát nehéz meghatározni, mert mindkét molekula nagyon jól oldódik vízben, és nem oldódik szerves oldószerekben ezért a folyadék-folyadék extrakció problémát jelent.

AFFINIMIP® SPE Picolinic Herbicides

Szelektív SPE oszlopok Pikolinsav alapú herbicidek extrakciójára, mint Picloram, Aminopyralid és Clopyralid vízből vagy komposztból.

PAH

AFFINIMIP® SPE PAHs

– Poliaromás szénhidrogének extrakciója zsíros élelmiszerekből (pl. olaj)

A policiklusos aromás szénhidrogének (PAH-ok) a szerves vegyületek egy nagy csoportja, két vagy több összekapcsolódó (kondenzált) aromás gyűrűt tartalmaznak és rákkeltő hatásukról ismertek. Az emberek szervezetébe leginkább az élelmiszeren keresztül kerülbek be a PAH-ok. Mivel ezek a szennyezők nagyon jól oldódnak lipofil vegyületekben, az étolaj lényeges forrása lehet a PAH-oknak. 2011-ben az EU rendelet No 835/2011 javította a 1881/2006 szabályozást, és meghatározta a maximum értékeket az étolajban: 2 ng/g benzo[a]pyrene külön, és 10 ng/g benzo[a]pyrene, benzo[b]fluoranthene, chrysene és benzo[a]anthracene együttesen.

Előnyök

 • EHasználatra kész, és a zsíros mátrixok extrakciós módszereihez optimalizálták
 • ENagyon egyszerű protokoll
 • EMegfelel az Európai Bizottság rendeletének (EC)835/2011

Használati protokoll

 • EKondicionálás 3mL ciklohexán/etil-acetát (50/50 v/v) és 3mL ciklohexán
 • EVigyen fel 3mL minta oldatot (olaj felvéve kétszeres mennyiségű ciklohexánban)
 • EMosás 3mL ciklohexánnal
 • EElúció 3mL etil-acetáttal

4 szabályozott PAH mikroszennyező meghatározása: Benz[a]anthracene,   Benzo[a]pyrene, Chrysene és Benzo[b]fluoranthene  COLZA olajból. Ez az olaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, ezenkívül mintegy 30% többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Az applikációban bemutatjuk a 4 PAH -ra vonatkozó magas visszanyeréseket.

4 szabályozott PAH mikroszennyező meghatározása: Benz[a]anthracene,   Benzo[a]pyrene, Chrysene és Benzo[b]fluoranthene  olíva olajból. Az olaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, és kevesebb, mint 10% többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz.  Az applikációban bemutatjuk, hogy  a 4 PAH visszanyerése több, mint 80% egy egyszerű tisztítási folyamat után.

Biológiai applikációk

AFFINIMIP® SPE Catecholamines

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a katekolaminokat és amino metabolitjaikat komplex mátrixokból, mint plazma vagy szérum.

AFFINIMIP® SPE NNAL

 

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a NNAL ( 4-(methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanol) -t komplex mátrixokból, mint pl. a vizelet. A NNAL az NNK (4-(methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanone) metabolitja. Az NNK a dohányfüst egy komponense. A NNAL biomarkerként használható az NNK-nak való kitettség kimutatására aktív és passzív dohányosok körében.

AFFINIMIP® SPE Metanephrines

 

Szelektív SPE oszlopok, szelektíven tisztítják és koncentrálják a Metanefrineket komplex mátrixokból, mint plazma, vagy szérum. A szabad metanefrinek plazmából való meghatározása érzékeny teszt a Pheochromocytoma diagnózisában, és a páciensek állapotának követésében. A szabad metanefrinek nagyon kis koncentrációban vannak jelen ebben a kolmplex mátrixban, ezért a vegyület megbízható meghatározása analitikai kihívás.

SPE

AttractSPE™

Az AttractSPE™ polimer szorbenseket minta tisztításra, vegyületek komplex mátrixokból történő extrakciójára ajánlják. Az AttractSPE™ oszlopok előnyei a robusztusság, egyszerűsített módszer fejlesztés, széleskörű alkalmazhatóság, nem befolyásolja a kiszáradás. A vízzel nedvesíthető, optimalizált felület, a nagy fajlagos felület, és a pH stabilitás biztosítja a magas és reprodukálható visszanyerést az analitok széles körére.

Az AttractSPE™ a polimer SPE szorbensek legújabb generációjába tartozik. A keresztkötéses polimer részecskék különböző funkciós csoportokkal rendelkeznek. Ezek a fázisok a polimer előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, mint robusztusság (oldószerekkel, pH-val, hőmérséklettel szemben), egyszerű módszerfejlesztés, széleskörű alkalmazhatóság, és hogy nem érzékenyek a kiszáradásra. A vízzel való nedvesíthetőség, a nagy fajlagos felület és pH stabilitás biztosítja a magas és reprodukálható visszanyeréseket az analitok széles tartományára. Nagy kapacitásuknak köszönhetően ugyanarra a feladatra kevesebb szorbens és kevesebb oldószer szükséges, mint a szilika alapú szorbensek esetében, így különösen alkalmas nyomelemzéshez és kis térfogatú minták esetében.

Polimer alapú

AttractSPE™ HLB

Töltés nélküli hidrofil és lipofil szorbens az analitok széles körének extrakciójára alkalmas (poláros, apoláros, semleges. savas, bázikus…)

Részecskeátmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 70Å
Felület: 800 m²/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ WAX

Gyenge anioncserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere a gyenge bázikus funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas erős savak extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 650 m²/g
Ionkapacitás: 0.5 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ WCX

Gyenge kationcserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere a gyenge savas funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas erős bázisok és kvaterner aminok extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 70Å
Felület: 850 m²/g
Ionkapacitás: 0.77 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ SAX

Erős anioncserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere a gyenge bázikus funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas gyenge savak extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 0.3 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ SCX

Erős kationcserélő szorbens kevert retenciós mechanizmussal lép kölcsönhatásba az analitokkal (ioncsere erős savas funkciós csoportokkal és fordított fázis). Különösen alkalmas gyenge bázisok extrakciójára.

Részecske átmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 1 meq/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ DVB

Polisztirol-divinilbenzol kopolimer erős hidrofóbicitással, fordított fázisban használják. Különösen alkalmas hidrofób analitok extrakciójára.

Részecskeátmérő: 40µm, 80µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Tárolás: szobahőmérséklet

AttractSPE™ IDA

Iminodiecetsav funkciós csoportokat tartalmazó gyanta, amely különösen alkalmas átmenetifém (Hg2+, Cu2+, Pb2+, Fe2+…) és alkáliföldfém ionok extrakciójára vízből, még magas koncentrációjú só oldat esetén is. A pH változtatásával lehet elérni a fémionokra vonatkozó nagy szelektivitását.

Részecske átmérő: 40µm – 75µm
Ionkapacitás: 0.6 meq/g

Szénalapú

AttractSPE™ Carbon

Herbicidek extrakciójára (EPA method 535). A GCB szorbens alkalmas a pigmentek adszorpciójára élelmiszerekből és kis szermaradékok extrakciójára vízből.

AttractSPE™ Carbon/Amine

Peszticidek tisztítása élelmiszer mátrixokból GC analízis előtt. Két réteg szorbens (GCB és aminopropil szilika).

AttractSPE™ Carbon/PSA

Peszticidek tisztítása élelmiszer mátrixokból GC analízis előtt. Két réteg szorbens (GCB és PSA-módosított szilika).

AttractSPE™ PS-Ag

Halogén ionok eltávolítása (klorid, bromid és jodid) kicsapással. Erős kationcserélő szorbens ezüst ionnal.

AttractSPE™ PS-Ba

Szulfát ionok eltávolítása kicsapással. Erős kationcserélő szorbens bárium ellenionnal.

AttractSPE™ SAX-HCO3

Erős anioncserélő szorbens hidrogénkarbonát ellenionnal. Anionos szennyezők minta mátrixokból való eltávolítására és az erősen savas minták semlegesítésére használják.

Részecske átmérő: 40µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 0.3 meq/g

AttractSPE™ PS-H

Erős kationcserélő szorbens H formában. Alkáliföldfém és átmenetifém ionok eltávolítására és bázikus minták semlegesítésére használják.

Részecske átmérő: 40µm
Pórus méret: 60Å
Felület: 600 m²/g
Ionkapacitás: 1 meq/g

AttractSPE™ SLE

Egy inert diatomaföld szorbens a vizet abszorbeálja és lehetővé teszi az analitok vízzel nem oldódó szerves oldószerrel való extrakcióját. Előnyösen helyettesíti a folyadék-folyadék extrakció fázis-transzfert és a vele járó emulzió képződést. A folyamatot könnyű automatizálni, kevés munka, üvegáru és szerves oldószer felhasználásával.

SPE

SilactSPE™

Szervetlen bázisú kémiai fázisok

Az első, SPE alkalmazásokra használt fázisok, a szilika- és aluminium alapúak sokféle kémiailag módosított szorbenst kínálnak. Ez a nagyon polárostól a hidrofóbig (endcapped, szénhidrogénekkel módosított) a közepes polaritáson keresztül (PL.: amino) lehetnek. Ezek a szorbensek érzékenyek az extrém pH-ra. Az SPE oszlopokat sokféle SPE szorbenssel (kémiailag módosított szilika vagy alumina fázisok) töltik. Megtalálhatóak a nagyon polárostól (szilika) a hidrofób szorbensekig (end-capped, szénhidrogénnel módosított szilika), különböző formátumokban, mint az SPE oszlopok (10g töltetmennyiségig), és 48 vagy 96 helyes well plate.

SilactSPE™ Loading Endcapping Töltet típusa
C18 17 % C + Silica 60 Å,
500 m²/g,
40-63 μm
C8 12 % C +
Phenyl 9 % C +
Silica
Cyano 7 % C +
Amine 1.6 mmol/g +
PSA +
Alumina Alumina 60 Å,
0.9 g/mL,
50-200 μm
Florisil Florisil 75-150 μm
Florisil PR Florisil 150-200 μm
SilactSPE™ Loading Endcapping Töltet típusa
C18 17 % C + Silica 60 Å, 500 m²/g, 40-63 μm
C8 12 % C +
Phenyl 9 % C +
Silica
Cyano 7 % C +
Amine 1.6 mmol/g +
PSA +
Alumina Alumina 60 Å, 0.9 g/mL, 50-200 μm
Florisil Florisil 75-150 μm
Florisil PR Florisil 150-200 μm

SilactSPE™ C18

Az újonnan fejlesztett innovatív C18 fázis fontos tulajdonsága a homogén felületi borítottság. A SilactSPE™ C18 alkalmas savas, semleges és bázikus molekulák extrakciójára vizes oldatokból, különböző szerves molekulák vízből, és gyógyszerek/drogok és metabolitjaik extrakciójára fiziológiai oldatokból.

SilactSPE™ C8

A C8 szorbens nagy molekulákra – mint PAH-ok, D vitamin és olajok – szelektívebb, mint a C18. Különösen alkalmas extrém apoláros vegyületek extrakciójára.

SilactSPE™ Phenyl

Alkalmas apoláros vegyületek extrakciójára, a π-π kölcsönhatások miatt eltérő szelektivitással.

SilactSPE™ Silica

Enyhén savas karakterű, és különböző vegyületek extrakciójára alkalmazzák apoláros oldószerekből.

SilactSPE™ Cyano

Normál fázisban alkalmazva kevésbé poláros, mint a szilika. Fordított fázisban alkalmazva kevésbé hidrofób, mint a C8 és a C18.

SilactSPE™ PSA

Kevésbé poláros, mint a SilactSPE™ Amine. Ennek helyettesítésére alkalmazzák, amikor az analit túl erősen kötődik az amino fázishoz.

SilactSPE™ Carbonate

A terametil ammónium karbonát szilikához kötött megfelelője, reakciók leállítására, savak, bórsavak eltávolítására használják.

SilactSPE™ HydroxyApatite

A klorid, fluorid, lanthanid és karbonát ionok eltávolítására. A Hidroxiapatit  egy ásvány Ca10(PO4)6(OH)2.

SilactSPE™ Amine

A SilactSPE™ Amino használatával elkerülhető a savas molekulák (pKa < 3) irreverzibilis visszatartása. Alkalmas peptidek, gyógyszermolekulák és metaboltjaik fiziológiai oldatokból, poli- és monoszacharidok, szerkezeti izomerek elválasztására.

SilactSPE™ Alumina

Az Alumina kationos, semleges és savas karakterű is lehet. Hasonló a felhasználása, mint a SilactSPE™ Szilikának. A különbség az, hogy az Alumina magas pH-n stabilabb, mint a szilika. A SilactSPE™ Alumina alkalmas aromás vegyületek, alifás aminok és elektronegatív funkciót tartalmazó vegyületek viszatartására.

SilactSPE™ Florisil és Florisil PR (MgO3Si)

Bázikus karakterű, és apoláros, mérdékelten poláros vegyületek apoláros oldószerekből történő extrakciójára használják. különösen alkalmas klórozott peszticidek, PCB-k és poliszacharidok visszatartására a magnézium ion következtében.

QuEChERS

Qcleanup™

Az AFFINISEP minden terméket szállít az AOAC és CEN szerinti QuEChERS eljárásokhoz, többek közt diszperzív SPE termékeket és SPE oszlopokat, az előkészített, bemért anyagokat 2ml és 15ml centrifugacsövekben a peszticid analízis során számontatott fő módszerekhez. Ez a keverék vízmentes magnézium szulfátot (MgSO4), PSA-t (primary secondary amine) , CB-t (carbon black) és C18-töltetet tartalmaz. A Qcleanup™ extrakciós sók a QuEChERS módszerben használt három fő sókeverék.

AttractSPE™

Disks

Proteomics Clean up

Az AttractSPE™Disk vékony, tömör, puha és egynemű kromatográfiás membránok különböző vegyületek extrakciójára/elválasztására, tisztítására és koncentálására. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően AttractSPE™Disk alkalmas nagyon kis mintamennyiségek tisztítására a Proteomikában, Genomikában, Metabolomikában, Biomarker kutatásokban és biológiai alkalmazásokban. Centrifugálható, automatizálható, nagy minta teljesítményű mikroextrakciónál és nanoextrakciónál alkalmazzák. Az AttractSPE™Disk segítségével kiváló mintaelőkészítési hatékonyságot, az eredmények reprodukálhatóságát érhetjük el. Mivel a részecskék közötti diffúziós távolság minimális, az adszorpció sokkal hatékonyabb, az extrakciót nagyon kis szorbens mennyiséggel véghez lehet vinni. Mivel az AttractSPE™Disks monolit korong, nem igényel fritet a töltetágy immobilizálására (szemben a hagyományos SPE termékekkel) lehetővé teszi az eredeti mintatérfogat 100%-os visszanyerését.

Formátumok

AttractSPE™ Disks Tips – Stagetips

µSPE oszlop a disk pipettahegybe rögzítésével (Stagetips)

AttractSPE™ Disks Spin SPE

SPE oszlop, melynél a disk Centrifuga mikrocsőbe van rögzítve.

AttractSPE™ Disks  96 well-plate SPE

96 SPE wellplate-be rögzített disk.

AttractSPE™ Disks SPE cartridges

SPE oszlopba rögzített disk.

AttractSPE®Disks Tips – StageTips

AttractSPE®Tips – centrifugálható  SPE hegyek, kompatibilisek a nagy teljesítményű, biomolekuláris alkalmazásokra (peptid sótalanítás, proteomika, biomarker felfedezés). Automatákkal is használható.
Annak érdekében, hogy  kiváló minőségű peptid  mintákat készítsünk az LC-MS analízishez, nagyon fontos, hogy biztosítsuk a proteomikai kísérletek kiváló minőségét. Az enzimatikus emésztés után összegyűjtött peptid mintákat kezelni kell – sók, géldarabok, részecskék eltávolítása – melyek károsíthatják a berendezést vagy meghamisíthatják az eredményeket.
AttractSPE®Tips ideális eszköz a gyógyszermolekulák extrakciójára vizeletből vagy szérumból a bioanalitikában.

Protein azonosítás

Manuális módszerrel tesztelték (5 ismétlés) az AttractSPE®Disks Tips C18 – T1 – 200µL és az AttractSPE®Disks Tips C18 – T2 – 200µL  változatát   100ng emésztett HeLa digest sótalanítására. A peptid MS analízise összehasonlítva a tisztítatlan oldattal  (1. vizsgálat). A proteinek több, mint 97% -át tudták azonosítani kiváló megbízhatóság mellett. (több eredmény itt Application note – Desalting & protein purification)

Kapacitás

Minden termék különböző kapacitásokkal kapható T1, T2 vagy T3 megjelöléssel. Ez a megjelölés az SPE hegyekben lévő réteg vastagságára utal.  A megbízhatóság érdekében minden eszköz EGY réteget tartalmaz.

– T1 : kapacitás max 15µg

– T2 : kapacitás max 30µg

– T3 : kapacitás max 50µg

Termék referenciák

Az egyértelműség kedvéért az alábbi hivatkozások csak a T1 kapacitásra vonatkoznak. Ha T2 vagy T3 kapacitás érdekli, helyettesítse a T1-et a kívánt kapacitással.

Rendelési információk
Típus Jellemzők Kiszerelés Termékszám - 200µl Termékszám - 1000µl
AttractSPE®Tips C18 C18 membrán 96db/cs. Tips-C18.T1.200.96 Tips-C18.T1.1000.96
AttractSPE®Tips C8 C8 membrán 96db/cs. Tips-C8.T1.200.96 Tips-C8.T1. 1000.96
AttractSPE® Disks Tips HLB HLB membrán 96db/cs. Tips-HLB.T1.200.96 Tips-HLB.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SDB PS-DVB membrán 96db/cs. Tips-DVB.T1.200.96 Tips-DVB.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SDB - RPS Módosított DVB membrán 96db/cs. Tips-RPS-M.T1.200.96 Tips-RPS-M.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SAX SAX membrán 96db/cs. Tips-SAX.T1.200.96 Tips-SAX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SCX SCX membrán 96db/cs. Tips-SCX.T1.200.96 Tips-SCX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips C18-SCX Többrétegű C18 & SCX membrán 96db/cs. Tips-C18-SCX.T1.200.96 Tips-C18-SCX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips C18-SCX-C18 Többrétegű C18 & SCX &C18 membrán 96db/cs. Tips-C18-SCX-C18.T1.200.96 Tips-C18-SCX-C18.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips SDB-SAX Többrétegű PS-DVB & SAX membrán 96db/cs. Tips-DVB-SAX.T1.200.96 Tips-DVB-SAX.T1. 1000.96
AttractSPE®Tips Silica Szilika membrán 96db/cs. Tips-Si.T1.200.96 Tips-Si.T1. 1000.96

AttractSPE™ Disks Environment

Nagy minta mennyiséghez

Az AFFINISEP környezetvédelmi feladatokra kifejlesztette az AttractSPE™ Disks Environment termékcsaládot a szorbensek széles skálájával (HLB, C18, SDB-RPS, SDB-XC, Anion és kation cserélők). Az AFFINISEP által gyártott SPE disk lehetővé teszi nagy mennyiségű víz felvitelét. A környezeti minták kezelése feltételezi a nagy minta mennyiséget – AttractSPE™ Disks Environment kifejezetten erre lett tervezve (bármilyen víz, szennyezett, vagy talajvíz. Annak ellenére, hogy vékony, az AttractSPE™ Disks Environment tömör és ellenálló marad az analízis alatt, a szennyező anyagok széles körének extrakciójára alkalmas, mint pl. peszticidek, PAH-ok, gyógyszer maradványok, és megfelel az EPA módszerekhez.

Az AttractSPE™ Disks Environment  a megfelelő membrán a Chemcatcher passzív mintavételhez a könnyű használat és a jó visszatartás miatt. 25, 47 és 90mm átmérőben kapható.

AttractSPE™ Disks BioMol

Ahogy a protein analízis egyre komplexebb és érzékenyebb lett egyre több specifikus igénynek megfelelő anyagra van szükség. A mintaelőkészítés a proteomikában nagyon fontos rész. Az AFFINISEP az AttractSPE™ Disks BioMol termékcsaládban a membránok széles választékát nyújtja (C18, C8, C4, SCX, SAX, RPS….). Ezeket a membránokat az AFFINISEP tervezte és gyártja bioanalitikai igényeknek megfelelően és segítséget nyújt a saját K&F project megvalósításában (pl. membrán kivágása pipettahegyben való extrakcióhoz). A kiváló minőségű SPE membránok nagy teljesítmény elérését teszik lehetővé a fehérje sótalanításnél és peptid tisztításnál. Az AttractSPE™ Disks BioMol kompatibilis az automata folyadékkezelő készülékekkel. Az AttractSPE™ Disks BioMol segítségével megtervezheti alkalmazását, mint pl. szennyezők eltávolítása a mintából, a célmolekulák izolálása biológiai mátrixokban kis elúciós térfogattal, peptidek gyors és hatékony tisztítása szilárd fázisú extrakcióval.

AttractSPE™Prefilters

Az AttractSPE™Prefilters szűrők mélységi anyagból készülnek, hogy növeljék az áteresztő képességet. Ezeket közvetlenül a membrán szűrőre vagy az SPE Diskre helyezik. Ezek a szűrők megfogják a részecskéket, nagy terhelhetőségűek. Az AttractSPE™Prefilters Glassfiber 100% boroszilikát üveg rostból készül, nagy a részecske terhelhetősége. Több méretben kapható (pl. 25, 47 és 90mm). Első szűrőként 3µm-es, utána egy 1µm-es ajánlott a membránszűrő vagy SPE Disk elé szuszpendált részecskéket tartalmazó szennyezett minták esetén.

Passzív mintavétel

Affinimip®

A Passzív mintavétel lehetővé teszi a szennyezők monitorozását a vizekben (felszíni víz, talajvíz…)
a rövidtől (legalább 7 nap) hosszú ideig (egy hónap) tartó kihelyezéssel, ami alatt semmilyen energiát, karbantartást vagy felügyeletet nem igényel.
Az így összegyűjtött szennyezők átlagos koncentrációját mérik a laboratóriumban.

POCIS

A Polar Organic Chemical Integrative Sampler (POCIS)-t arra tervezték, hogy a hidrofil szerves vegyületek (peszticidek, gyógyszer maradékok, hormonrendszert károsító vegyületek…) idővel súlyozott átlag koncentrációját adja a mintavételi időszak alatt.

SPATT

Solid phase adsorption toxin tracking (SPATT) A kagylók biotoxin szennyezettségének szimulálására.

Affinimip® POCIS

Előnyei:

 • E A szennyezők idővel súlyozott átlag koncentrációját adja vízben
 • ESzélsőséges körülmények közt is alkalmazható
 • ENem igényel előkészítést vagy ellenőrzést – nagyon egyszerű használat

POCIS felépítése

POCIS használata

A szorbens összegyűjti a szennyezőket a vízből.
A szerves vegyületeket extrahálják a szorbensről SPE eljárást követve, majd analizálják HPLC, LC-MS … módszerrel.

Széles körű alkalmazás a mintaelőkészítésben

Hormonok és EDC

 • ETermészetes és szintetikus ösztrogének
 • EBiszfenolok és analógok
 • EFenolvegyületek
 • E...

Peszticidek

 • EGlifozát és AMPA
 • EAminopiralid, Clopyralid, Picloram
 • EAtrazin és származékai
 • EDiuron
 • E...

Gyógyszer maradványok

 • EKarbamazepin
 • ESzulfametoxazol
 • EDiclofenac
 • EPropranolol
 • EErythromycin
 • ETetraciklin
 • E...

Egyéb Szennyezők

 • EKoffein
 • E Perfluor-oktán-szulfonát (PFOS)
 • EPerfluor-oktánsav (PFOA)
 • E...

Affinimip® SPATT Biotoxin

Az AttractSPE™ SPATT Biotoxins (Solid Phase Adsorption Toxin Tracking) egy új monitorozó eszköz, amely szimulálja a szűréssel táplálkozó kéthéjú kagylók biotoxin szennyezettségét. A SPATT egy szilárd szorbensből (HP-20) áll két nylon membrán közt egy 8cm átmérőjű keretben – a szorbens gyűjti a mikroalgák által termelt biotoxinokat (Pectenotoxin (PTXs), Yessotoxin (YTX), Okadaic acid (OA)/ Dinophysistoxin (DTXs) és Azaspiracids (AZAs).) a vízből. – Ez sokkal egyszerűbb mintavétel, mint a kagylókból.

Egyéb

Manifoldok, kiegészítők, online SPE

Manifold

Manifold – ACC-MAN1

Mint minden kromatográfiás technikánál, az SPE oszlopoknál is fontos az áramlás pontos szabályozása a reprodukálhatóság érdekében. A Vákuum SPE manifold lehetővé teszi, hogy maximum 12 (a 12 helyes manifoldnál) vagy 24 (a 24 helyes manifoldnál) minta szimultán feldolgozását.

SPE disks Manifold

Az egy-, három- vagy hat állásos szűrő manifold lehetővé teszi több 1L mennyiségű minta egyidejű kezelését nagyon egyszerű módon. Széles körben használják biokémiai, gyógyszer, higiéniai, környezetvédelmi teszteknél, vízminőség, élelmiszer és italok analízisénél, tudományos kutatásoknál. Az alkalmazástól függően a felhasználó választhat a különböző anyagú membránok, SPE Disk-ek közül a különböző minták esetén, mint szuszpendált szilárd anyagok, baktériumok, klorofill, …

A manifold egy nagyon kompakt rozsdamentes acél készülék üveg szűrő feltéttel. A rozsdamentes acél ellenáll savaknak, bázisoknak, magas hőmérsékletnek (180℃, ami lehetővé teszi a hősterilizálást) minden állás külön szabályozható áramlás szabályozó szeleppel. SPE Disk használata esetén a fiolák számára tervezett elvételi hely egyszerűvé teszi az eluátum gyűjtését.

Kiegészítők SPE rendszerhez

Az SPE technika összekapcsolható on-line HPLC-vel a nagy érzékenység, vagy kis mintamennyiség miatt. Az on-line SPE kolonna újra használható.

SPE Adapter & Reservoir kit – ACC-AR1

Az adapterekkel az SPE oszlopok egymás tetejére lehet csatlakoztatni különböző szelektivitások elérésére. Egy nagyobb üres rezervoár is tehető az SPE oszlop tetejére az adapter segítségével nagyobb mintamennyiség esetén. Pozitív nyomásos módszereknél is lehet alkalmazni, fecskendő vagy levegő/nitrogén bevezetés csatlakoztatására.

Mini-Vap – ACC-VAP1

A hat helyes Mini-Vap bepárló/szárító egyszerre 6 fiolát tud kezelni. A Mini-Vap tűszelepével lehet a szárító gáz (levegő vagy nitrogén) finom-szabályozását megoldani.

Mini PUMP – ACC-PUMP

Mini membrános vákum pumpa SPE alkalmazásokra.

 • E5,5L/min
 • E~120 torr vákum
 • Eolajmentes
 • Ehordozható

Vacuum pump trap – ACC-TRAPSPE

A manifold és a vákumpumpa közé szerelve összegyűjti a beszívott folyadékot, így megvédi a vákumpumpát a szennyeződéstől (1L kapacitás).

On-line SPE

Sample injection and washing (1 & 2)             Sample elution and analysis (3)

Három lépéses folyamat

1. Minta injektálás: A minta injektálás után áthalad az on-line SPE kolonnán, ami visszatartja az analitokat.
2. Mosás: mosó oldat a zavaró komponensek eltávolítására.
3. Analízis: a szelep átkapcsolása után az analitokat az LC mozgó fázissal eluálják és az analitikai kolonnára vezetik.

 • EOn-line AttractSPE™ HLB
 • EOn-line AFFINIMIP® PHENOLICS
 • EOn-line AFFINIMIP® ESTROGENS

Cégünkről

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Elérhetőségek

1087 Budapest,
Asztalos Sándor u. 5-6.

+36 30 922 85 18
+36 30 966 65 36
+36 20 491 72 54

info@bioszeparacio.hu