Telos

A TELOS® a Kinesis saját márkájú mintaelőkészítő termékcsaládja. Az ISO9001 akkreditáció szerint kifejlesztett és gyártott TELOS mintaelőkészítő termékek szilárd fázisú extrakciót (oszlopok és 96 helyes well plate), támogatott folyadék extrahálást, protein kicsapást és szűrő termékeket tartalmaznak.

SPE

TELOS Neo™

TELOS Neo™ Polymer SPE kolonnákat és 96-well Plate-eket vegyületek extrakciójára alkalmazzák vizes mátrixokból.

A TELOS neo SPE termékek a polimer szorbensek előnyeit kínálják, mint az egyszerű módszerfejlesztés, széles körű alkalmazhatóság és hogy nem érzékenyek a kiszáradásra. A vízzel nedvesedő optimalizált felület, a nagy fajlagos felület és a pH stabilitás biztosítja a magas reprodukálható visszanyeréseket az analitok széles körére.

TELOS neo szorbensek retenciós mechanizmusai:

 • ENon-polar (TELOS neo PRP (Polar-modified Reversed Phase)
 • EMixed-mode Cation Exchange (TELOS neo PCX)
 • EMixed-mode Weak Cation Exchange (TELOS neo WCX)
 • EMixed-mode Anion Exchange (TELOS neo PAX)
 • EMixed-mode Weak Anion Exchange (TELOS neo WAX)

A megfelelő szorbens kiválasztása az alkalmazás alapján

Alkalmazás PRP PCX WCX PAX WAX
Savas, semleges és bázikus analitok szimultán extrakciója X
Bázikus Ionizálható Analitok X
Kvaterner Amint vagy több bázikus csoportot tartalmazó analitok X
Savas Ionizálható Analitok X
Erős sav vagy több savas csoportot tartalmazó analitok X
Savas, semleges és bázikus analitok frakcionálása X X X X
Zwitterionos analitok X X X X X

Apoláros SPE

Telos neo PRP

A fordított fázisú SPE népszerű marad, mivel a vegyületek széles körére alkalmazható. Ehhez az analitnak megfelelő apoláros (hidrofób) karakterrel kell rendelkeznie. A TELOS neo PRP (Polar-modified Reversed Phase) egy vízzel nedvesíthető apoláros SPE oszlop szabadalmazott polimer szerkezettel. A felület kémiáját úgy optimalizálták, hogy visszatartson különböző polaritású vegyületeket a poláros metabolitoktól a nagyobb móltömegű analitokig.

Mixed-mode SPE

A TELOS neo Mixed-mode SPE szorbensek kettős retenciós mechanizmussal működnek, ami nagymértékben lecsökkenti a mátrix komponenseket az extraktumban. Egy pontosan végrehajtott elúciós profillal eltávolíthatóak a mátrix komponensek, mint sók, fehérjék, foszfolipidek, stb. Az analit eluálható a kolonnáról savas vagy bázikus módosítót( az SPE szorbenstől függően) tartalmazó szerves oldószerrel. A TELOS neo Mixed-mode SPE szorbensek négy népszerű fázissal kaphatóak: erős és gyenge kationcserélők bázikus analitok extrakciójára, erős és gyenge anioncserélő savas analitokhoz.

Telos neo PCX

Ionizálható bázikus analitok extrakciójára válassza a mixed-mode cation cserélő SPE-t. A hidrofób és erős kationcserélő csoportok kombinációja biztosítja, hogy a TELOS neo PCX robusztus és megbízható mintaelőkészítési eljárást nyújt a bázikus analitok vizes mátrixokból(plazma, vizelet,…) történő extrakciójára.

Telos neo PAX

Ionizálható savas analitok extrakciójára válassza a mixed-mode anion cserélő SPE-t. A hidrofób és erős anioncserélő csoportok kombinációja biztosítja, hogy a TELOS neo PAX robusztus és megbízható mintaelőkészítési eljárást nyújt a savas analitok vizes mátrixokból(plazma, vizelet,…) történő extrakciójára.

Telos neo WCX

Az erősen bázikus analitok és kvaterner aminok erős kationcserélő SPE szorbensről való elúciója nehéz az analit és a szorbens közti erős ionos kölcsönhatás miatt. A TELOS neo WCX egy mixed-mode gyenge kationcserélő szorbens, amely apoláros és gyenge savas funkciós csoportokat tartalmaz. Ez a kettős retenciós mechanizmus ideális környezetet teremt minden bázikus vegyület (erős bázisok és kvaterner aminok is) sikeres visszatartására és elúciójára.

Telos neo WAX

Az erősen savas vegyületek erős anioncserélő SPE szorbensről való elúciója általában nem lehetséges az analit és a szorbens közti erős ionos kölcsönhatás miatt. A TELOS neo WAX egy mixed-mode gyenge anioncserélő szorbens, amely apoláros és gyenge bázikus funkciós csoportokat tartalmaz. Ez a kettős retenciós mechanizmus ideális környezetet teremt minden savas vegyület (erős savak is) sikeres visszatartására és elúciójára.

SPE

Szilika alapú

A TELOS szilika alapú SPE kolonnák minden komponensét a gyártás minden lépésénél tesztelik, hogy nagy tisztaságú terméket kapjanak. Minden szorbens minden gyártási tételét szintézis után tisztítják, hogy eltávolítsák a reagenseket, szennyezőket, hogy a kész SPE kolona ne tartalmazzon kioldható szennyezést. A csöveket és a friteket úgy tisztítják, hogy az megfeleljen az analitikai kihívásoknak/kimutatási határoknak, és az összeállított SPE oszlopokat csomagolás előtt tisztaság vizsgálatnak vetik alá. Az oszlopokat zárt fólia zacskóba csomagolják, hogy megóvják a nedvességtől és a környezeti szennyezésektől.

Fordított fázisú szilika alapú SPE oszlopok

A fordított fázisú SPE a legelterjedtebb az analitikai laboratóriumokban, mivel a vegyületek széles körére alkalmazható. Ehhez az analitnak megfelelő apoláros (hidrofób) karakterrel kell rendelkeznie. A TELOS kínálata tartalmazza a leggyakrabban alkalmazott fordított fáziú SPE szorbenseket. A felületet úgy optimalizálták, hogy az apoláros és szilanol kölcsönhatások megfelelő egyensúlyát hozzák létre. Az endcapped szorbenseket olyan alkalmazásoknál használják, ahol a szilanol kölcsönhatás minimalizálására van szükség.

 • ETELOS C18 (Octadecyl)
 • ETELOS C18(EC) (Octadecyl, Endcapped)
 • ETELOS C18 AQ(EC) (Octadecyl, Endcapped)
 • ETELOS C8(EC) (Octyl, Endcapped)
 • ETELOS C2(EC) (Ethyl, Endcapped)

Szilika alapú ioncserés SPE oszlopok

A TELOS ioncserélő szorbenseit ionizálható analitok szelektív extrakciójára alkalmazzák vizes és nem vizes mintákból. A TELOS SPE kolonnák közt megtalálhatóak az erős és gyenge kationcserélők a bázikus vegyületekhez, és erős és gyenge anioncserélők a savas vegyületekhez.

Kation

A TELOS kationcserélő szorbenseket pozitív töltéssel rendelkező (pH-tól függően) bázikus vegyületek vizes mintákból történő extrakciójára  alkalmazzák. Apoláros oldószerrel is használható.

 • ETELOS SCX (Ethylbenzene Sulfonic Acid)

Anion

A TELOS anioncserélő szorbenseket negatív töltéssel rendelkező (pH-tól függően) savas vegyületek vizes mintákból történő extrakciójára  alkalmazzák. Apoláros oldószerrel is használható.

 • ETELOS SAX (Quaternary Amine)
 • ETELOS NH2 (Aminopropyl)

Szilika alapú normál fázisú SPE oszlopok

Apoláros oldószerekből történő minta tisztítást normál fázisú (poláros) SPE oszlopokkal végzik, mint a szilika és amino fázisok. Vagy a keresett vegyületet tarthatjuk vissza, vagy eltávolíthatjuk a poláros szennyezőket a mintából. Ha a szilika alapú szorbensekétől eltérő szelektivitás szükséges, speciális szorbens, a FLORISIL® használható.
 • ETELOS SILICA (Unmodified)
 • ETELOS NH2 (Aminopropyl)
 • ETELOS Florisil® PR Grade (Magnesium Silicate)

SPE

TELOS ENV

Nagy fajlagos felület

A DVB polimer szorbens felületét úgy optimalizálták, hogy a következő tulajdonságokkal rendelkezzen: apoláros kölcsönhatás, vízzel nedvesíthető legyen, nagy fajlagos felületű legyen. A nagy fajlagos felület (~900 m2/g) kiváló visszatartást biztosít a poláros vegyületeknek, mint fenolok, fenoxi-alkán-karbonsav herbicidek környezeti mintákból, valamint gyógyszer metabolitoknak biológiai mintákból.
Applikációs gyűjteménnyel segítünk a TELOS ENV SPE kolonnák alkalmazásában.

Optimális teljesítmény

Bármilyen a minta típusa vagy térfogata, az oszlopról oszlopra való egyenletes áramlási karakterisztika döntő fontosságú a megbízható eredmények szempontjából. A felületi kémia, a szemcseméret eloszlás és a töltési technika gondos ellenőrzése biztosítja az SPE oszlopok optimális teljesítményét akár nagy mennyiségű, vagy viszkózus minták esetén is.

Nagy és kisebb mintamennyiség

Nagy térfogatú környezeti minta esetén (>500ml), a TELOS ENV 200mg konfigurációk ajánlottak, ezek nyújtják a megfelelő kapacitást és flexibilitást a megfelelő kolonna dimenziók kiválasztásához. Kisebb mintamennyiségekhez a 100mg-os kolonnát javasoljuk.

Nagy tisztaságú, megbízható termékek

A TELOS ENV SPE komponenseit a gyártási folyamat minden lépésénél tesztelik, hogy nagy tisztaságú terméket kapjanak. A szorbens minden gyártási tételét szintézis után tisztítják, hogy eltávolítsák a reagenseket, szennyezőket, hogy a kész SPE kolonna ne tartalmazzon kioldható szennyezést. A csöveket és a friteket úgy tisztítják, hogy az megfeleljen az analitikai kihívásoknak/kimutatási határoknak, és az összeállított SPE oszlopokat csomagolás előtt tisztaság vizsgálatnak vetik alá. Az oszlopokat zárt fólia zacskóba csomagolják, hogy megóvják a nedvességtől és a környezeti szennyezésektől.

SPE

TELOS H-CX

Kábítószer-, vagy toxikológiai screening alkalmazásokra

A felületet úgy optimalizálták, hogy a megfelelő szintű apoláros és kationcserélő kölcsönhatást nyújtsa anélkül, hogy romoljon a bázikus vegyületekre való alkalmazhatóság. A két funkciós csoport közelsége miatt (azonos részecskén) a TELOS H-CX SPE oszlopok hatékony analit transzfert tudnak létrehozni az apolárosról az ioncserés helyre. A TELOS H-CX SPE oszlopok ideálisak a leggyakoribb kábítószerek (DOA) ezek közt a NIDA/SAMHSA által listázottak megerősítítő vizsgálatára. Ezek a mixed-mode oszlopok alkalmasak a kábítószer-, vagy toxikológiai screening alkalmazásokra, ahol a különböző kábítószer típusokat különböző funkcionalitással extrahálnak ugyanabból a mintából.

Nagy tisztaságú, megbízható termékek

A TELOS H-CX SPE komponenseit a gyártási folyamat minden lépésénél tesztelik, hogy nagy tisztaságú terméket kapjanak. A szorbens minden gyártási tételét szintézis után tisztítják, hogy eltávolítsák a reagenseket, szennyezőket, hogy a kész SPE kolonna ne tartalmazzon kioldható szennyezést. A csöveket és a friteket úgy tisztítják, hogy az megfeleljen az analitikai kihívásoknak/kimutatási határoknak, és az összeállított SPE oszlopokat csomagolás előtt tisztaság vizsgálatnak vetik alá. Az oszlopokat zárt fólia zacskóba csomagolják, hogy megóvják a nedvességtől és a környezeti szennyezésektől.

Optimális teljesítmény

Bármilyen a minta típusa vagy térfogata, az oszlopról oszlopra való egyenletes áramlási karakterisztika döntő fontosságú a megbízható eredmények szempontjából. A felületi kémia, a szemcseméret eloszlás és a töltési technika gondos ellenőrzése biztosítja az SPE oszlopok optimális teljesítményét akár vér, szövet vagy vizelet minták esetében.

Különböző konfigurációkban is elérhetőek

A TELOS H-CX SPE különböző konfigurációkban kapható, hogy megfeleljen minden minta típusnak és mennyiségnek. A 130 és 300 mg töltetű oszlopok használják a kábítószer extrakciójára és megerősítő vizsgálatára. Mindegyik konfiguráció használható manuális és automatával történő használatra.

SPE

TELOS Microplate™

Moduláris rendszer

Az új  TELOS MicroPlate™  kis mennyiségű minták biológiai fluidumokból történő extrakciójára, minta kezelésére készült. A belső átmérő, a frit kialakítása és a szorbens teszi lehetővé a biológiai minták kezelését. A TELOS MicroPlate™ moduláris rendszerű, lehetővé teszi a különböző számú minta rugalmas kezelését. A teljesen, vagy részlegesen feltöltött plate-ek vákummal vagy pozitív nyomással is feldolgozhatóak. Továbbá a well kivezetését úgy tervezték, hogy jól beleérjen a gyűjtő plate-be, hogy a keresztszennyeződést elkerüljék. A TELOS MicroPlate™ 5 és 10mg töltetmennyiséggel és ötféle TELOS neo töltettel (PRP, PCX, WCX, PAX, WAX) kapható.

Használat

A TELOS MicroPlate feltöltött plate vagy külön well formában kapható. Ez lehetővé teszi a termék használatát mind a nagy mintateljesítményű (feltöltött plate) módszereknél, mind a változó mintaszámú alkalmazásoknál, ahol a megfelelő számú well feltölthető az alapra. Vákuum alkalmazása esetén a nem használt helyeket le lehet zárni.

A egyedi well kivétele és behelyezése egyszerű, behelyezéskor egy kattanás jelzi, hogy jól végeztük el. A well egy eltávolító eszköz segítségével könnyen kivehető.

A TELOS MicroPlate vákuum és pozitív nyomásos készülékkel is használható. A well kivezetése túlnyúlik a plate peremén, így teljesen beleér a gyűjtő plate-be. A TELOS 5mg MicroPlate esetén az elúciós térfogat 50µl lehet. A visszanyerési adatok két β-blocker, a Metoprolol és a Propanolol emberi plazmából (50µl) való TELOS neo PRP 5mg MicroPlate -tel végzett extrakciójából származnak.

Analyte Concentration (ng/ml) Mean recovery (%) RSD (%)
Metoprolol 0.5 86.8 3.93
2.5 92.6 3.12
10 93.9 2.21
Propranolol 1 88.1 3.54
5 90.2 2.03
20 95.6 3.17

Optimális kialakítás

A TELOS MicroPlate well kialakítása lehetővé teszi az analit és a szorbens maximális kölcsönhatását és biztosítja, hogy az elúciós térfogat a lehető legkisebb legyen. Ez különösen fontos 100µl vagy kisebb mintamennyiségek esetén, és biztosítja a legrövidebb elpárologtatási időt az LC-MS/MS analízis előtt.
A frit és a well optimális kialakítása lehetővé teszi, hogy az összes töltetágy 10 – 15µl legyen. Az 5mg szorbenssel töltött well esetében elég 50µl eluens.

SPE

TELOS PPT

A TELOS® PPT Protein Precipitation Plate és kolonna biológiai mintákhoz, főképpen plazma tisztítására használható.
1ml kolonna és 96-well plate formában kapható, ideális mind a nagy mintateljesítményű, mind a változó és kis mintaszámú mintaelőkészítési folyamatoknál.

Működése

A TELOS PPT termék alapos vizsgálata garantálja, hogy nincs acetonitril vagy acetonitril/plazma áttörés a folyamat során. Csak akkor jut át a szűrlet a gyűjtő fiolába vagy plate-be, amikor a következő vákuumot alkalmazzák.
A teljes kicsapási folyamat az oszlopban, vagy well-ben zajlik le. A TELOS PPT kolonnák és plate-ek használata szükségtelenné teszi az off-line folyadék kezelési és centrifugálási lépéseket. A teljes folyamat in szitu valósul meg.

Formátum

A TELOS PPT termékek 96-well plate és 1mL kolonna formátumban kaphatók. A 96-well plate nagy mintateljesítményű módszerekre lett optimalizálva, amelyekhez szüksédes a mikrotiter plate formátum. Egyedi kolonnákat igénylő alkalmazásoknál, vagy ahol változó és kevés számú mintát kell kezelni, az 1ml oszlopot javasoljuk.

Az optimális acetonitril plazma arány 4:1  v/v. Ez biztosítja a teljes kicsapódást és a szűrlet csapadék mentességét. Ha csökkent acetonitril/plazma arányt alkalmazunk, a teljes kicsapódás nem jön létre, vagy a gyűjtő plate-ben lesz a szűrés után. Nagyobb acetonitril/plazma arány a minta szükségtelen higítását és hosszabb elpárologtatlási időt eredményez. A legkisebb plazma minta mennyiség az ajánlott eljárás szerint 15μl. Ehhez 60μl acetonitrilt kell adni – ez adja meg a minimális kezelhető mintamennyiséget. A maximális plazma mennyiség 200μl az 1ml oszlopon és 400μl a 96-well plate-en.

SPE

TELOS Phase separator

Működése

A folyadék-folyadék extrakció általánosan használt technika a reakcióelegyek feldolgozásánál. A TELOS® Phase Separators lehetővé teszi a vizes és klórozott oldószerek könnyű elválasztását választótölcsér üvegedény mosogatás nélkül.
Egyszerűen adjuk a két oldószert a megfelelő méretű oszlopba, várjunk néhány másodpercig és kezdjük gyűjteni a klórozott oldószert. A vizes réteg bennmarad a TELOS Phase Separatorban.
A szabadalmazott hidrofób frit a gravitáció hatására átengedi a klórozott oldószert a gyűjtőedénybe. Amint a vizes oldószer eléri a fritet, az áramlás megáll.
Miután felvittük az oszlopra a vizes – klórozott oldószer elegyet, magára lehet hagyni, amíg a klórozott oldószer átmegy a gyűjtő edénybe. A gyűjtött frakció vízmentes lesz. A TELOS Phase Separator több, mint 48 óráig visszatartja a vizet.

Formátum, méretek

A TELOS Phase Separator ötféle (6, 15, 25, 70 és 150ml) méretben segíti a reakcióelegyek feldolgozását, továbbá 96-well formátumban is kapható a nagy mintateljesítmény igényű alkalmazásokhoz.

Cégünkről

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Elérhetőségek

1087 Budapest,
Asztalos Sándor u. 5-6.

+36 30 922 85 18
+36 30 966 65 36
+36 20 491 72 54

info@bioszeparacio.hu